Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Еротикон: Бойко редовно се показва по гащи – психически здрав ли е?

Във вторник премиерът в оставка Бойко Борисов, за да покаже колко е мъдър и отговорен, няколко пъти се появи пред българската публика в еротичен вид – по гащи. В това облекло той представи проектокабинета си, който няма да го бъде, на другия ден разговаря с журналисти пред болницата пак в същия вид, а после се показа и като приятел на куче, снимайки се как си играе с четириногото – пак в същите (или същия модел) гащи.

Постъпката на Борисов безспорно е оригинална, но той не е първият висш политик, който се явява полугол пред обществото, за да покаже качествата си.

Ще разкажем малко факти из житието на бившия киевски кмет Леонид Черновецки, който е не по-малко екстравагантен от бившия софийски кмет Борисов.

***

Черновецки е кмет на украинската столица и Майка на руските градове Киев в периода 2006 – 2012, спортист, бизнесмен, филантроп, лидер на партия. Той е също така няколко пъти депутат, заслужен юрист на Украйна, кандидат на юридическите науки, почетен работник на прокуратурата и милионер, според други оценки – милиардер. И любител на животните.

(Няма нужда да указваме изрично паралелите с Бойко Борисов, неговата биография е сравнително добре известна на българската публика и всеки може да открие сходствата в съдбите на тези забележителни личности.)

Главното – Черновецки също като Борисов неведнъж се е явявал пред обществото по гащи, за да докаже, че е психически и физически здрав.

Най-яркото събитие в тази тоналност е от пролетта на 2009.

Тогава украински депутати настояваха на Черновецки да се направи психиатрическа експертиза, която да установи дали столичният кмет е с всичкия си и дали може да носи отговорност за действията си.

Черновецки даде достоен отговор. Привика столичните журналисти на киевския стадион „Динамо“, където кметът изпълни индивидуална програма по триатлон: пробяга 400 метра гладко бягане, направи 15 набирания на лост, след което скочи в басейн и преплува 50 метра.

След това изскочи от басейна, изправи се по плувки пред журналистите и почна да чупи стойки показвайки мускули.

Кметът си водеше и група за подкрепа от двайсетина пенсионерки.

(Напомняме, че всичко това е история, а не игра на въображението, както си позволяваме в рубриката, която четете.)

Кметът даде и кратко изявление в съблекалнята, все в същия натурален вид по мокри плувки:

„Ще бъда кратък. Философията на моето поведение е такава. Искам да демонстрирам не само на киевчани, но и на цяла Украйна, че аз съм физически и психически абсолютно здрав. Аз бягах, набирах се и плувах, за да измия от лицето на Украйна всичката кал, с която я омърсиха народните депутати на Украйна.“

Показвайки работещия в помещението телевизор, на който върви заседание на Радата (украинския парламент), кметът заяви:

„Искам да ви обърна внимание, че Украйна е заплашена от фашизъм и тоталитаризъм. Погледнете тези хора, те днес ме съдят и искат да прекарам остатъка от живота си зад решетките в психоболница. Украйна върви в такава посока, че кой да е политически лидер да може да бъде подложен на унизителна процедура, да бъде докаран до самоубийство! Да се живее сред психоболни хора е невъзможно. Нито ден, нито час, нито минута!“

Кметът тогава напомни на журналистите, че е кандидат на науките и блестящ оратор с отлично философско, логическо и адекватно мислене, и съвършено владее поведението си.

По-рано, през 2007, Черновецки имаше подобна акция – с цел да затвори устата на тези, които го наричат „коксохимическия кмет“ (намек, че не е чужд на кокаина). Тогава кметът пак бяга на стадиона и прави набирания.

Една от известните инициативи на кмета е да поздравява за празниците животните в градския зоопарк и да намери приятелка на слона. Медийна знаменитост бе и любимият му котарак Яша.

Черновецки има издаден албум със собствени изпълнения на песни от съветската естрада от 1980-е.

***

Избрани цитати от Черновецки:

„Разбира се, никога и при никакви обстоятелства няма да се подложа на психиатрическа експертиза. Това е мое принципно решение. Всички способни хора си имат някакви странности, това е присъщо на великите люде. Гениалността винаги граничи с безумие – това е светата истина. На тоя свят няма нито един голям политик и бизнесмен без странности, тъй като при нас работата е много.“ 

„На практика не съм толкова загубен, колкото изглеждам“

„Ние сме добри хора и това го пише на лицето на всеки от моя екип“

„Харча много малко пари. Просто няма къде да ги харча, защото вече не съм толкова млад човек.“ (Черновецки и семейството му са известни със страстта си по луксозни имоти и автомобили.)

До каквото и да се докосна, то се превръща в злато.

***

Наследник на Черновецки на кметския стол е не по-малко екстравагантният боксьор Виталий Кличко, за когото Черновецки твърди, че може да го набие на ринга.

Понастоящем бившият киевски кмет се е съсредоточил в бизнеса и благотворителността.

Публикация на в. „Сега”

Източник/ци: Еротикон: Бойко редовно се показва по гащи – психически здрав ли е? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!