Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сайтът ”Биволъ” стана обект на хакерска атака заради материал за Доган, Борисов и Пеевски

Банка заплаши разследващия сайт “Биволъ” със съд, ако не свали статия за Доган, Пеевски, Борисов, Булгартабак, контрабанда и финансиране на тероризма. След като заплахата стана ясна медията попадна под атака и достъп до сайта нямаше в продължение на часове.

Това е опит за посегателство върху свободата на словото, заявиха възмутени граждани, а и журналисти. Новината идва и на фона на един нов звучен шамар - новото дъно по отношение на медийната свобода у нас - 112-тото място на страната ни в класацията “Репортери без граници”.  

В  публикацията представяме секретен доклад на разузнавателна служба, според която под ръководството на Ахмед Доган “Булгартабак” на Делян Пеевски е създал производство на цигари, разпространявани контрабандно в Ирак, Сирия, Иран и Турция. От трафикa са били финансирани родни овластени олигарси и терористични организации.

От банката, замесена в материала, реагират и опровергават твърденията за връзка със случая, заплашват и със съд и претенции за обезщетения. “Биволъ” беше подкрепен веднага от Международния институт на пресата и OCCRP. 

За хакерската атака срещу себе си от днес съобщиха от екипа на самата медия.

.

Източник/ци: Сайтът ”Биволъ” стана обект на хакерска атака заради материал за Доган, Борисов и Пеевски

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!