Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: 30 богати българи пренареждали властта

Няма никакво значение дали мандатът ще бъде реализиран от Слави Трифонов или примерно от „Демократична България”. У нас има 20-30 богати българи, които никога не изпускат властта, а просто я преподреждат. А Слави е просто чучело – той е болен, слаб и шашардисан, и чрез него тези хора си пренареждат отношенията.

Това обясни пред Lupa.bg бивш политик, запознат в детайли със задкулисното битие на властта.

"В България на тези избори стана нещо много просто – налице е преподреждане на олигархичните интереси. Виждате, че на последните си заседания правителството трескаво се занимава главно с разпределение на концесии...", коментира още той и добави:

„Слави е ситуационен играч и постепенно течението ще го избута встрани”.

Както Lupa.bg вече писа, вероятността президентът Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на Христо Иванов, е доста голяма. В цифрово изражение тя е около 30%. Ако втората по големина сила в парламента - „Има такъв народ”, не получи подкрепа за правителство, ще се наложи държавният глава да даде мандата на друга формация. Голямата въпросителна е дали това ще е БСП или „Демократична България”.

„На президента може и да не му е приятно да дава мандата на Христо Иванов, но ако иска да е в добри отношения с американското посолство, ще трябва да изпълни тази тяхна молба”, намекнаха пред Lupa.bg запознати.

От друга страна подобно игнориране на БСП от страна на Румен Радев може силно да затрудни избирането му за втори мандат.  „Обаче има хора, които ще натискат БСП Радев да бъде подкрепен от партията на всяка цена – дори без оглед на отношението му към Триморието”, коментираха политически наблюдатели. 

Източник/ци: Само в Lupa.bg: 30 богати българи пренареждали властта - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!