Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ към Борисов: Събирай си партакешите и дим да те няма (ако се опъва, ще блокират милионите му в Катар)

САЩ окончателно са отрязали Бойко Борисов. Радостната новина съобщи пред Narod.bg дипломатически източик, наясно със случващото се по върховете на политиката.

От US мисията у нас са били недвусмислени – казали на Баце, че е дотук, да излиза в пенсия, защото нито ще е министър председател повече, нито президент.

Ако Мутрата реши да играе контра, ще му блокират откраднатите от България пари, които били преведени по сметки в Катар.

Неслучайно вчера посланик Херо Мустафа беше при президента Румен Радев – държавният глава бил уведомен, че Америка не стои зад Бойко Борисов, затова сега задачата на протестърските партии е да изринат ГЕРБ и да създадат стабилно правителство, което да помогне на България в смутните времена, особено предвид задълбочаващата се криза в Източна Украйна в района на Донбас, където Русия струпа над 40 000 военни и много техника за възможен военен конфликт.

Официалното съобщение на прессекретариата на държавния глава гласеше, че сред обсъжданите от Херо Мустафа и Румен Радев теми са били двустранните отношения и предстоящото домакинство на България на инициативата „Три морета“, която се подкрепя от САЩ.

Според анализатори САЩ са силно притеснени за стабилността в България на фона на тежката криза около Украйна и агресивните действия на Москва. Затова и на Бойко Борисов е казано да омита, за да се освободи поле за стабилно правителство, което да устои на проруските атаки в региона.

Източник/ци: САЩ към Борисов: Събирай си партакешите и дим да те няма (ако се опъва, ще блокират милионите му в Катар) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!