Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БЛАГОДАРНОСТ: Фирма с милиони от метрото ремонтира безплатно палата на зам.-шефа Кирил Зайков (СНИМКИ)

Фирма, лапнала милиони печалба от строежа на метрото, е ремонтирала „про боно” луксозната къща край София на Кирил Зайков, зам.-директор на „Метрополитен”, фирмата, която управлява…. метрото, научи Narod.bg.

Палатът на Зайков впечатлява с модерен стил и красива ограда, разполага със собствен кладенец за вода и дори е газифицирана. Красивата вила се намира съвсем близо до София – в с. Драговищица, което е на по-малко от 30 км от центъра на столицата.

Имотът отговаря на всички модерни тенденции напоследък – разположена е на тихо и спокойно място, с красива природа и е с лесна и бърза връзка до големия град.

Прави впечатление, че ремонтът на къщата все още не е напълно завършен. Дейностите по довършването на оградата и двора продължават. Очаква се, че до пълното завършване постройката ще отговаря на последните модни тенденции в строителството, както се полага на такъв баровец на държавен гръб като Кирил Зайков.

Тарикатът е заместник на шефа на общинското Метрополитен инж. Стоян Братоев години наред.

Дали е случайно, че неговият син – Николай Зайков, беше ръководител на проекта на фирма „Трейс“, която построи пропадналия преди три месеца участък между метростанциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“? След публикацията на Narod.bg хунтата взе спешни мерки и младият Заек, както ги познават хората на Йорданка Фандъкова, напуснал позицията.

През 2016 г. „Трейс“ е фирмата подала оферта с най-ниска цена за строителството на пропадналата метростанция в кв. Хаджи Димитър. Подадената цена е била 29.82 млн. лв. при прогнозна 45 млн. лв. Тогава обединение от две големи строителни компании „МС Хаджи Димитър“, включващо „Станилов“ и „Главболгарстрой“, което е класирано на второ място, подава жалба в Комисията за защита на конкуренцията.

По-късно обаче жалбата е оттеглена, а обектът е изпълнен от избраната „Трейс “, която е дала цена с близо 30% по-ниска от цената на другите участници.

Пет години по-късно Метрополитен отново избира за строител на една от метростанциите до „Левски – Г“ обединение, което е дало най-ниска цена, което дори не отговаря изцяло на изискванията, дадени в документацията за обществената поръчка.

Дали то може да построи качествено подобен сложен обект,не е ясно. Прави впечатление обаче, че ръководството на общинското дружество „Метрополитен” има практика да избира определени фирми да изпълняват обектите, дори, когато те не отговарят напълно на изискванията.

Вероятно благодарение на това директорите в „Метрополитен” успяват да се снабдят с хубави имоти и да ремонтират палатите, които никнат отгоре, напълно безплатно. Въпрос на прокурорска проверка, ако все още има държавно обвинение.

Инж. Зайков знае всички далавери в метрото, стига да има кой да го попита или разпита

Източник/ци: БЛАГОДАРНОСТ: Фирма с милиони от метрото ремонтира безплатно палата на зам.-шефа Кирил Зайков (СНИМКИ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!