Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ и БСП не искат властта заради жегата с Русия – 28 000 натовски и американски войници идват до броени дни

Най-глупавият начин да поканиш руснаците у дома си е да им обявиш война - Исторически факт

28 000 натовски и американски войници идват в Европа до броени дни. Голяма част от този контингент ще бъде разположен в базите в България  и точно това е причината нито една от големите партии да не иска властта да попадне у нея точно в този момент, научи Lupa.bg.

Даже главният държавен инспектор Ангел Кунчев наблегна на тази тема в разговор по БНТ.

„Предстои голямо учение на НАТО, ние трябва да организираме обслужването на тия хора, които идват. Дори с военното министерство сега трябва да организираме влизането на големи контингенти на НАТО и тяхното епидемиологично обслужване – с какъв документ ще влязат, какви контакти ще имат и т.н.”, обясни Кунчев.

Въпреки че медиите неглижират въпроса, за политическите сили той е особено деликатна и опасна тема.

Тъй като и ГЕРБ, и БСП са наясно с рисковете, които поема страната ни, въвличайки се в конфликта между Русия и НАТО, който съвсем реално може да се разиграе на наша територия, те редят пасианса си така, че да прехвърлят топката на някой друг.

Затова ГЕРБ толкова смело предлагат кабинет, който знаят, че няма да се приеме, а БСП вече се конфронтираха с партиите на протеста – така че да не получат нужната подкрепа при евентуален мандат.

„Никоя от големите партии не иска властта. Искат отговорността да поеме някоя от по-малките формации – като „Има такъв народ” или „Демократична България” – поне докато отмине бурята. Надяват се те да отнесат удара поне до юни-юли, когато се очаква напрежението в Черноморския регион малко да стихне”, обясни пред Lupa.bg вещ по темата народен избраник. 

Източник/ци: Само в Lupa.bg: ГЕРБ и БСП не искат властта заради жегата с Русия - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!