Христо Иванов: Митов, как ще се справиш с чекмеджетата? Митов: „Не знам какво значи да се справям с чекмеджетата –: Бойко ще ме научи

На Даниел Митов трябва да бъде поставен много важен и съдържателен политически въпрос: Как смята да се справи с чекмеджетата? Как смята да се справи с неразследваните съмнения за корупция, свързани с Борисов и други фигури от ГЕРБ? Защото България има централен фундаментален проблем – корупцията. Митов, бидейки кукла на конци на Борисов, няма как изобщо да очакваме от него да се справи с това нещо.

Това коментира по bTV Христо Иванов от „Демократична България“. 

„Няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ. Даниел не представи своя кабинет, както обикновено се прави. Борисов го представи. Борисов опитва да стане Доган. Вади Даниел като един сламен човек, като една фасада, зад която смята да продължи постарому. Ние няма как да подкрепим това“, добави той. 

„В едно управление на ГЕРБ, макар и с Даниел Митов начело, абсолютно не може да има промяна. Това е отрицание на промяната. Ние не споделяме програмата им на опростачване“, категоричен е Иванов. 

Той заяви, че ако партията на Слави Трифонов поиска подкрепата на „Демократична България“, са готови за разговори. Нямало да поставят допълнителни условия. Биха подкрепили „кабинет на промяната“, дори ако нямат свои министри в него. 

Христо Иванов призова да се спре с взаимните атаки, защото това помагало единствено и само на ГЕРБ.

Като заблудено и излъгано малко дете. Така звучеше днес по bTV кандидатът за премиер, издигнат от ГЕРБ Даниел Митов – протежето на Бойко Борисов.

„Не знам какво значи да се справям с чекмеджетата. Не разбирам въпроса“, направи се на ощипан Митов в края на интервюто.

Що се отнася до критиките на Георги Марков "Не те ли е срам бе, Митов? Унижавате Бойко! Иде ми да се хвърля в Дунава!", Митов веднага отклони темата: „Айде да не обсъждаме Георги Марков!“ и Дунава?

.

Източник/ци: Христо Иванов: Митов, как ще се справиш с чекмеджетата?

Митов се държи като заблудено дете: Борисов демонстрирал воля за крачка встрани, въпреки „тайните“ им уговорки „да се завърне“

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!