Следвайте "Буднаера" в Телеграм

С 25 % от гласовете, 100 % медийно присъствие – казвате БНТ, БТВ и Нова вече са станали плуралистични

Та казвате БНТ, БТВ и Нова вече са станали плуралистични телевизии? В прайм тайм по сутрешните блокове от 8 часа са Екатерина Захариева, Сачева и Росен Желязков. След тях харизановчета. Друго българите чули-нечули, но само Борисовите хора са в екрана. С 25 процента от гласовете, 100 процента медийно присъствие.

Да открехна малко от кухнята - нито една от телевизиите не е задължена да има дава точно това време. Нещо повече от търговска гледна точка те губят, защото тези единични форма са скучни и монологични. Много по-динамични са форматите с участие на представители на различни партии.

Могат да им диктуват да се яват по-рано или по-късно. Но тъй като пиарите на ГЕРБ са назначавали шефовете на информационно-публицистичните отдели, които сега им се отплащат.

Лидерите на несистемната опозиция не могат или не искат да разберат че с присъствието си там легитимират този модел. От това че ще решат да бойкотират БНТ, БТВ и Нова няма да им пострада нито рейтинг, нито имидж, а само ще заявят опозиция.

Но им трябват "топки". Очевидно още се блазнят от камерите и прожекторите на същите медийни преторианци на Борисов.

Май ще трябва да напомня исканията на протеста - оставка на Кошлуков. Да напомня за Гражданската Панорама и излизането на герберските представители с полиция.

Ilian Vassilev, Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!