Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов като Розенберг на Нюрнбергския процес. Кратък курс за Народния съд за наглеци

Борисов има нов спасителен пояс – Народният съд. Колчем някой в парламента спомене за разследване на милиардните кражби през неговото управление, той изпълзява във фейсбук или дава пресконференция за Нова тв (засилват се съмненията, че е негова и на Пеевски) и възклицава: Ама това е Народен съд! След него папагалите повтарят и вярват, че някой им вярва.

May be an illustration
Facebook

Ако все още има такива, то те са зомбирани като онези 913 последователи от сектата на Чичо Джим, които се самоубиват по негово нареждане през 1978 г. в джунглата на Гвиана. Или са като китовете, които сляпо следват своя превъртял водач и намират смъртта си на някой самотен бряг…

Борисов и върхушката около него се нуждаят от опресняване на паметта.

Вече 11 години в страната управлява олигархо-прокурорско-полицейско-мафиотски режим. Моделът е дело на Доган, Борисов, Пеевски и Цацаров. В последствие е привлечен и Гешев като главен прокурор. "Продуктът" е наричан моделът  #Кой, копие на постсъветския мутренски модел и пр. Резултатът е плачевен и благоприятен за определен кръг.

Съдържание на модела:

ОЛИГАСИ: кръгът от приятели и партньори на „бащите“ на модела в задкулисния бизнес. На тях е делигирано правото да топят човки в бюджета на страната и еврофондовете, изсмуквайки милиони и милиарди през обществени поръчки, а нерядко и с пряко възлагане. Примерите са десетки, вероятно и стотици. За няколко години тези хора, някои от които откровени бандити и клиенти на службите преди време, но закриляни от „бандата на четиримата“ овършаха каквото имаше за овършаване и станаха приказно богати. Което осигури последното място по доходи на българските граждани в ЕС.

ПРОКУРАТУРА: Държавното обвинение е независимо само на книга. Членовете на Висшия съдебен съвет се избират от политическите сили в парламента на квотен принцип. Години наред най-много представители са тези на ГЕРБ. Там и хората на ДПС, ДПС и някои други партии. Премиерът е в топли връзки с главния прокурор от години. Доказателства колкото искате, дори само изтеклите записи, в които се казва „Ти си го избра“ – за Цацаров, начина по който Гешев го замести като единствен кандидат и пр. са достатъчни сами по себе си. Ролята на Пеевски в контрола и кадруването в прокуратурата е описана освен някои български и в най-големите и авторитетни световни медии. Също в докладите на ЕК и Държавния департамент на САЩ, както и от неправителствени организации. Прокуратурата о години изпълнява полята на бухалка и преследва с особена упоритост и агресивност опонентите на властта. В „черния“ списък са политици, медии, журналисти, бизнесмени, юристи. Срещу председателя на ВКС се води многогодишна и яростна война. Прависти-критици на управлението са обект на атаки и нападки през проправителствените и промафиотските медии. Истински терор пред очите на Европа и света. Повдигнати фалшиви и нелепи обвинения, запориране на имущество, имоти и банкови сметки, непрекъснати ревизии и проверки, арести и пр. Особено усърдно е управлението в превземане на чужд бизнес, рекет и изнудване. Параван - Специализираната прокуратура и Специализираният съд.

МВР и полиция: Репресивна структура на режима. Всички служби и подразделения на вътрешното ведомство са ангажирани в преследване, следене, подслушване и дискредитиране на неудобните. Включително насилие по време на протести, провокации, използване на съмнителни параполицейски структури в потушаване на недоволство или предизвикване на безредици. Повечето важни постове в системата се заемат от подбрани поддръжници и лакеи на режима, много от ях без опит и професионални качества. Не са малко шефовете, включително главни секретари и министри, свързани с криминални босове и групи.

МАФИЯ: Управляващата четворка е тясно свързана с босове от подземния свят, участва в в различни трафици през митниците, производството и търговията с дрога, контрабанда на цигари и други стоки и пр. Или ги прикрива.

Прибавете поправките в закона, които поволяват да бъде отнемано имущество и финанси на лица, оправдани от съда, което напомня ужасно много Законът за защита на държавата приет през 1924 г. и счита за мракобесен.

Да не забравяме, че Специализираната прокуратура и Специализираният съдса акто близнаци на първите декрети, които написва Ленин през 208 г. за създаване на извънредни трибунали, което развръзва ръцете на прокуратурата и съда да се разправят с критиците на революцията.

В същия дух е и правото на прокуратурта да арестува и държи в арестахора до 8 месеца, без да е доказана каквато й да било вина. Което си е чиста присъда.

Всичко това подкрепяно от избрани провластови медии, бълващи пропаганда в защита и прослава на управляващия режим.

Всичко това формира истински Народен съд за всички неудобни. По един сравнително нов, но също толкова циничен, брутален и смъртоносен начин както някогашния. Присъдите ги издава още прокуратурата, наказанието се доразвива чрез специализираните структури, после поемат НАП, тайните служби, КПКОНПИ и пр. Попаднеш ли в тази месомелачка – размазан си, както обича да се изразява Борисов.

В „Нюрнбергски дневник“ американският психолог, офицер и писател Густав Гилбърт описва свой разговор с Алфред Розенберг, главен идеолог на национал-социализма: За Бога, Розенберг, вие искате от мен да убедя всички, че вие не сте одобрявал унищожаването на евреите, че дори не сте знаели за лагерите и в същото време настоявате да внеса в съда документ, че унищожаването на евреите е напълно оправдано! Това е някакъв ужас!

Не е ли прекалено да поставям Борисов и другите от „щаба“ на управлението? По наглост и двуличие са същите. Нацистите са наричали лагерите трудови колонии и възпитателни програми. Досегашната диктаторска дружинка използва словосъчетания като „борба с корупцията“ или „хората искат справедливост“…

Борисов и тези край него признават една единствена своя грешка: Не успели достатъчно добре да докажат на хората колко много са направили за тях. Което е директна препратка към друг известен нацист – д-р Йозеф Менгеле, действал в Аушвиц. Той казвал: Колкото повече правим за вас, толкова по-малко ви се струва, че това е вярно.

Борис Петков

.

Източник/ци: Борисов като Розенберг на Нюрнбергския процес. Кратък курс за Народния съд за наглеци

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!