Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ и Борисов пак не разбрали - ние сме парламентарна, не пресконферентна, още по-малко джипкова република

ГЕРБ и Борисов пак не разбрали - ние сме парламентарна, не пресконферентна, още по-малко джипкова република.

В Народното събрание се дават отчетите и отговорите. И не, премиерът няма право да отказва да отиде в Народно събрание. Ако го викат всеки ден, може да определи кога , но не може да бяга. А когато с нарочен акт НС го вика, няма начин да откаже.

Джипко продължи да се "кара" на хората от екран и след това се чуди защото над 75 процента не могат да го траят. Действително не разбира че работи срещу себе си и срещу ГЕРБ.

Новата тактика - "ние не управляваме" е самоубийствена - те не носили отговорност за изпълнителната власт, а кабинетът е все още техен !? Ще предлагат и но кабинет. Отказват да внесат проект за актуализация на закона за бюджета.

Има конституция, господа. Отговорността на министрите и премиера не е до гласуване на оставката им, а до идването на нов кабинет. При изпълнителната власт има непрескъсваемост и това е темел на държавността.

Като отказват да управляват се самозастрелват. Още си мислят, че ще се измъкнат като през 2014.

Ананиев щял да балансира бюджета до края на месец април, като по чудо. А това са селски хитрости, след като основните данъчни приходи са през този месец. След това?! Другите да плащат за ангажиментите на Джипко.

Историята с десетте години връщане назад за период на комисията по проверка. Те си мислят, че ще я блокират с казуси, а тя може да си избере само няколко. Примерно да разследва защо Делян Добрев не остави последния анекс към договора за АЕЦ "Белене" да изтече, а го прекрати едностранно само три дни преди крайния срок, по указания на Борисов и така ни стовари милиарл и 200 милиони неустойки по арбитражното дело, в което именно това прекратяване изигра ключова роля.

Или Борисов как нареди на Красимир Първанов да заобиколи Трайков и да подпише поредния анекс с който се удължи този договор. Текстът пак да напомня е "който се постави в услуга на чужда държава". Росатом е държавен.

Комисията сама решава с какво да се занимава, нали?

Без някаква доза самокритичност, без да разберат че с действията са отвратили България, ще ни разделят и може да стигнем да сблъсъци.. Включително с говоренето си за преврат.

Май следва да очакваме Борисов да си тръгне като Тръмп с наш "6 януари" и призив за щурм на властта. Да опита. Само да опита.

Борисов няма да отиде в сряда в Парламента.

Това че възстановяват НОЩ само говори за тоталното им объркване.

Илюзията е че след като си бил толкова години на власт само ти можеш и знаеш.

Егото го издигна, егото ще го затрие. В ГЕРБ още не разбират че са обслужваш Джипко технически персонал, не партия.

Ilian Vassilev, Facebook

.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!