Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДИВИ СКАНДАЛИ в ГЕРБ: Ангелкова „уволнила” Фандъкова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е в пълна немилост в ГЕРБ, след като дълги години бе фаворитка на премиера. Бойко Борисов е взел решение градоначалничката да бъде смъкната от високия пост на зам.-шеф на партията, гневен от загуба на голямата коалиция в София.

Шефът на ГЕРБ бил толкова разгневен и обиден на някогашната си любимка, че дори не искал да разговаря с нея, разказват хора от партията, пише „Уикенд”.

За да се стигне до „уволнението” на Фандъкова обаче, пръст имала бившата министърка на туризма – Николина Ангелкова, която бе и областен координатор ГЕРБ. „Кметицата не ми оказа никакво съдействие, не си мърдаше пръста за кампанията на ГЕРБ и не работеше адекватно за изборната ни победа в София”, оплакала се Ангелкова лично на лидера на партията.

Допълнително масло в огъня налели и слуховете, че Фандъкова се заигравала с „Демократична България”, като им дала рамо за ред инициативи, виждайки в тяхно лице бъдещи победители, което вбесило тотално Борисов.

Премиерът отдавна трупал черни точки на Фандъкова заради постоянните оплаквания на столичани, че кметицата не става за градоначалник на София и трябва да си ходи в Самоков. От години имиджа й пада заради критиките, че обгрижва само жълтите павета, а стои със скръстени ръце за благоустройството на кварталите, които бедстват с разкъртени улици, мръсотия и липса на всякакви зелени площи.

Преди дни депутатът от ГЕРБ Тома Биков разкри, че Йорданка Фандъкова и Менда Стоянова се разделят с постовете си в ГЕРБ. Острието на управляващата коалиция заяви, че смъкването на градоначалничката е нормално, след като партията загуби в 23-и и 24-и МИР, където Демократична България помете управляващите. В немилост пред актива на партията е и заместничката на кметицата Малина Едрева.

Рамо на Фандъкова изненадващо даде Вежди Рашидов, който в свое интервю заяви, че тя е най-достойна да бъде предложена за премиер.

Източник/ци: ДИВИ СКАНДАЛИ в ГЕРБ: Ангелкова „уволнила” Фандъкова - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!