Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как Бойко Борисов избяга от мисирките, като ги покани на брифинг

Бойко Борисов за пореден път избяга от журналистите, като свика брифинг, на който пристигнаха главно хора с микрофони. Вместо колегите да го разкостят с въпроси, премиерът в оставка си се самопохвали за стотен път, видя Narod.bg.

Две седмици след изборите, Борисов за първи път реши да говори пред медиите на специално свикан брифинг. Информацията за събитието беше изпратена до редакционните имейли в 8,30 г., като началото на пресконференцията бе обявен за 9,30. Т.е. пиарите на ГЕРБ бяха решили, че брифингът не е чак толкова важен, че да информират „мисирките“ поне от предния ден, за да могат да изпратят екипи с ПОЛИТИЧЕСКИ РЕПОРТЕРИ, в централата на ГЕРБ, които да задават адекватни въпроси.

В резултат, Бойко за пореден път се спаси от баш острите пера на гилдията.

Народът просто проследи нестройната му мисъл в пряко предаване по телевизиите и вместо да го види поставен натясно от колегите с неудобни въпроси, чухме за пореден път колко добре се е справил с пандемията, как не ГЕРБ, е ДБ били партньори на ДПС и т.н.

Narod.bg публикува коментара на известния рекламист Радослав Бимбалов по повод неделната имитация на брифинг:

„За добрютрю в неделя ми се появява “пресконференция” на ГЕРБ. Толкова важна, че дори и Борисов участва. Чух няколко жалки опити за въпроси от някакви непознати гласове на журналисти. Не чух, обаче, да има обичайното надвикване на репортери, желаещи да зададат въпрос към Негово Бивше Премиерство. Защо така, бе? Няма какво да го питате?

Или просто не сте били там?

Понеже имам в приятелския лист доста журналисти ми е любопитно да науча били са поканени медии на тази “пресконференция” или съм гледал театър със статисти с микрофони, удобно скрити зад кадър? Колеги, споделете. Благодаря.P.S.

От пост на Полина Паунова разбирам, че поканата за “пресконференцията” от 9:30 е изпратена от кака Севда в 8:30, тоест само час по-рано, в неделя. Безобразно, пошло, но толкова познато. 111 място по свобода на словото. И първо място по наглост.“

Източник/ци: Как Бойко Борисов избяга от мисирките, като ги покани на брифинг - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!