Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българският Саддам – Бойко Борисов, ще влезе в затвора след три правителства време

Журналистът Иван Бакалов предположи, че крадливият Бойко Борисов ще бъде наказан, но това ще отнеме време – поне три правителства. Причината е в традицията депутатите да бъдат подкупвани от задкулисието, което иска да опази своите, в случая премиера в оставка със стаж в мутренската СИК.

Ето какво написа Иван Бакалов:

Това, което става в България, вече се е случвало – Ирак след Саддам. Размирици, множество партии се боричкат, довчерашните хора на Саддам преминават в нови партии и т. н. Палачинката се обръща, администрацията се подчинява.

Българският Саддам Борисов не е обесен, но е аут. И рано или късно ще го застигне правосъдието.

Ще има сеир още дълго, няколко години наред, поне два пъти парламентарни избори и поне три правителства.

Такива щети е нанесъл нашият Саддам, че ще се възстановяват с години. Икономическите последствия най-бързо ще се оправят, но смафиотяването на държавното управление ще прелее в новата власт. Ще се опитват да действат по борисовски, да подкупват новите. И пак ще търсят някой капо ди тути капи да командва и да решава всичко. Няма да има такъв. Досега беше организирана престъпна група на власт, с мафиотски бос, сега ще се опитват няколко години да продължат това с нови партии и лица, но няма да успеят като досега.

Ще има и носталгици – добре си беше при Саддам. Това, което става е рефлексия от 33-годишната еднолична власт на Живков. Според нагласите, че трябва да има един да строи магистрали, да наказва, да уволнява, да вкарва в затвора, да кара сам джипката и да можеш да се снимаш с него на пътя. Народен човек, само го клеветят с някакви чекмеджета, къща в Барселона.

По-късно Бакалов предложи следното:

Поемам ангажимент да издам детска книжка със заглавие „Приключенията на Джипко Бибитков“.

Илюстрациите, разбира се, ще са от Чавдар Николов, само с условие да не го рисува много страшен, все пак детска книжка 🙂

Има богат материал за сюжета – чекмеджета, Мата Хари, джипка, мисирки, мис гащи, къща в Барселона, тулупи, магистрали, Севдето, такса помагане и беглеца Черепа, Джипко Бибитков в Брюксел, Джипко Бибитков при мама Меркелица и т. н.. Всичко може да се разкаже като детска приказка.

Има ли желаещи да я напишат? Съвсем сериозно ще я издам. Ще има успех.

Източник/ци: Българският Саддам – Бойко Борисов, ще влезе в затвора след три правителства време - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!