Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова: Искаме пълна ревизия на досегашното правителство. 5 милиарда са изхарчени за няколко месеца

Лидерът на левицата Корнелия Нинова също се изказа от трибуната на Народното събрание днес: 

"Повече от година правим план с този пакет от закони, които касаят помощ, бинес, кредитна ваканция, данъчна ваканция, помощ за домакинствата и младите семейства със специален пакет от средства за деца, за икономика, за работни места. Трябва да има помощ за домакинствата и младите семейства със специален пакет от средства, преизчисляване на пенсиите, закон за възрастните хора.

Трети приоритет е възстановяване на парламентаризма. ГЕРБ постави Народното събрание в подчинена роля на министър-председателя - с това погазиха конституцията, и тук сме готови с решения - блиц контрол върху премиер и министри, който беше въведен от БСП, спиране на порочната практика да се внасят закони без оценка за въздействие, ревизия и отмяна на лобистки текстове в закони, които обслужваха частни интереси. Устойчиво законодателство.

Четвърти приоритет за изпълнителната власт и правителството: Пълна ревизия на досегашната изпълнителна власт. НС да наложи мораториум на сегашното правителство, макар и в оставка, върху сключване но договори за продажби, концесии, назначение и срокове по договори и бордове и ръководства на комисии и агенции. В момента текат усилено такива прозцеси." 

Над 5 милиарда лева за извън решение на парламента са похарчени през последните месеци, каза Нинова. Едва 1,4 милиарда лева има в бюджена извън заделените пари във фондове и резерви, каза Нинова.

Има опасност да посегнат на сребърния фонд, предупреди тях.

Всички корупционни сделки трябва да бъдат разследвани, да се носи отговорност, добави Нинова.

Паралелната държавата трябва да бъде разградена. Нейното унищожаване изисква общи усилия. Не преговаряме със задкулисието за власт – нито с Борисов за власт, нито с ДПС – за президент, каза Нинова.

Тя е за компетентно правитество, но няма подкрепи ГЕРБ, би подкрепила кабинет на партията на Слави по политики, свързани с разграждане на порочния модел.

Ако и когато третия мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави, каза още Нинова.

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Източник/ци: Petel.bg - новини - Нинова: Искаме пълна ревизия на досегашното правителство. 5 милиарда са изхарчени за няколко месеца

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!