Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Даниел Вълчев: Предсрочни избори могат да са краят на ГЕРБ

Прогнозата му е, че предложението за правителство на ГЕРБ ще е мимикрия, защото, ако имаше възможност то да получи подкрепа, Бойко Борисов сам щеше да бъде предложението за премиер.

Ако се направи опит за съставяне на правителство, до една година Борисов ще се върне в управлението. Ако се стигне до предсрочни избори, много вероятно това да се окаже краят на ГЕРБ. Този анализ направи пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието.

По думите му на изборите се е случило това, че „едно раздробено и изплашено общество“ е събрало сили и е успяло да каже, че не иска повече да бъде управлявано така.

„Всеки компромис с първата по мандати партия ГЕРБ е много труден, дори невъзможен“, подчерта той и добави, че според него няма нищо драматично в това дали ще има парламентарно правителство, или служебно, ако се гледа с очакване за голяма промяна.

„Няма лошо да се мине през едни избори, тогава би било по-лесно да се търсят коалиции“, смята той и прогнозира нови избори през юли, на които ГЕРБ да загубят поне една трета от гласовете си.

Проф. Вълчев коментира, че месеци преди изборите на 4 април ГЕРБ са опитали през приближени хора в БСП да подготвят голяма коалиция между тях:

„Корнелия Нинова излезе победител в това, защото удържа собствената си партия и такава коалиция ГЕРБ-БСП се оказа невъзможна днес“.

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Източник/ци: Даниел Вълчев: Предсрочни избори могат да са краят на ГЕРБ – Vihrogon.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!