Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ пращат още военни в България срещу Русия?

Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че САЩ трябва да разположат повече военни край Черно море в България и Румъния, предаде БНР, като се позова на Ройтерс.

Тяхната цел ще е да отразят потенциална агресия от страна на Русия на фона на засилващо се напрежение между Москва и Вашингтон.

Еспър, който сега е преподавател в Института Маккейн за международно лидерство в Аризонския университет, „мисли, че трябва да продължим да се опълчваме на Русия и да се опитваме да се противопоставяме на тяхното лошо поведение“.

Вашингтон трябва да се стреми да успокои европейските съюзници и да подсили НАТО с разполагането на още сили в Полша, „в балтийските страни, ако е оправдано, и на места като Румъния и България, ако не на постоянна, на ротационна база“, каза Еспър в интервю за Ройтерс във вторник.

Президентът на САЩ Джо Байдън вчера настоя пред руския си колега Владимир Путин да намали напрежението, предизвикано от руското военно струпване край границата с Украйна и му предложи да се срещнат в трета страна.

Източник/ци: САЩ пращат още военни в България срещу Русия? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!