Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЩЕ ИМА ЛИНЧ: Бойко вкара ЕК в страшен скандал, изпя цената на ваксините

Бойко Борисов отново се самопостави пред публичен линч. Баце и неговата мисъл, изградена от липсата и на една прочетена книга, сътвори страхотен скандал, в чийто център нашият хубавец от СИК вкара… Европейската комисия.

„Цените се вдигат със страшна сила. „Пфайзер“ бяха 12 евро, после станаха 15.50 евро, сега за 2022 и 2023 година се подписват договорите на Европейския съюз за 900 милиона ваксини, но вече на цена 19.50 евро.“

Тези думи от потока на мисълта на Бойко Борисов от неделя накараха в понеделник журналисти от чужбина няколко пъти да питат на редовния брифинг на Европейската комисия за какво става дума, вярна ли е тази цена, какви са тези стотици милиони дози.

На брифинга в Брюксел естествено отказаха да коментират въпросните 19.50 евро, споменати от Борисов. Цената на доза от която и да е компания е обект на търговска тайна и публично не се разкрива, са отговаряли говорители и еврокомисари, включително на питания в Европейския парламент. Логиката и на купувача, и на продавача е, че по този начин могат да постигнат оптимални условия за себе си.

Досега подобно нещо си е позволявала единствено белгийският държавен секретар по въпросите на бюджета Ева де Блийкер. В края на 2020 г. тя публикува в профила си в „Туитър“ малка таблица с цените, договорени за нейната страна (а цената е една и съща по договор за всички в ЕС), но много бързо съобщението бе изтрито. В него се видя, че доза от Pfizer струва 12 евро, а от Moderna – 18 евро.

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Локдауните неефективни срещу коронавируса, показват изследвания

67-годишна триатлонистка говори за отличното си здраве

Тайната да се живее 100 години

Тайната на здравето на 87-годишен швед

Източник/ци: ЩЕ ИМА ЛИНЧ: Бойко вкара ЕК в страшен скандал, изпя цената на ваксините - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!