Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ готви правителство без Борисов, а той ще се занимава с... чекмеджетата

т.е. партийна дейност

Може ли ГЕРБ да оцелее без Борисов да е премиер?

Това вероятно е основният въпрос в партията. 

"Един министър, както и хората, които са политици, трябва винаги да бъдат готови да сменят своята позиция. Това е демократичният принцип", така коментира своето избиране като народен представител в 45-ото Народно събрание действащият министър на външните работи Екатерина Захариева в интервю за Радио Пловдив. 

"Между нас и втората политическа сила, партията на г-н Слави Трифонов, има 8,5% разлика. В същото време в ГЕРБ имаме по-малко народни представители и по-малко гласове от предишни избори, но резултатът все пак е безспорен. Трябва да се отчете обаче, че разликата между нас и втората политическата сила беше много по-малка през 2017 г.", коментира изборния резултат бъдещият депутат. 

"На тези избори ГЕРБ спечели в 24 от 31 района и в 169 общини", подчерта Захариева. 

Според Захариева резултатът се дължи главно на последните четири години в управлението, които "донесоха доста негативи". "Ние управляваме от 2009 г., управляваме три кризи, като в последната година е една от най-тежките. Ние си правим анализи, отчитаме позитивните и негативните тенденции". 

Целите на бъдещето правителство Екатерина Захариева оформи с принципа, че "правителството не е правителство само на част от българските граждани. Ние имаме отговорност не само към нашите избиратели, тези 840 хил. души, а имаме отговорност и към останалите български граждани, защото като най-голяма политическа сила ние трябва да предложим кабинет и да направим стабилно управление, тъй като кризите не са си отишли". 

Вицепремиерът в правителството, излъчено от 44-ото Народно събрание, коментира, че тя самата не е опция за министър-председател и че такива разговори с нея не са водени. 

"Опциите са на масата, обсъждали сме ги. Премиерът още през лятото каза, че би се занимавал с партийната дейност, като варианти и без него, като министър-председател, се обсъждат".


Източник/ци: Petel.bg - новини - ГЕРБ готви правителство без Борисов, а той ще се занимава с партийна дейност

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!