Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Капон към ГЕРБ: Няма да ви оставя да дишате! Каквото ние решим – това ще е!

Огромен скандал се разразил на първото заседание на контактната група на парламентарно представените партии, на което са били разписани детайлите по първото заседание на 45-ото Народно събрание, съобщават няколко  информационни сайтове, позовавайки се на източници от ГЕРБ.

Представител на ГЕРБ е бил Александър Ненков, от „Има такъв народ“ – Тошко Йорданов, от БСП са присъствали Георги Свиленски и Кристиян Вигенин, от ДПС – Хамид Хамид. Най-гласовите са били от „Изправи се, мутри вън“ – Мария Капон и Мая Манолова. На сбирката са били  още главният секретар на парламента и представители на администрацията.

Решено било стартът на парламента да бъде даден в старата сграда, за което настоявали партиите на протеста, които „не искали в сграда, на чиято фасада стои петолъчка, да се заклеват“.

От името на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов предложил работата на депутатите да се върне изцяло в старата им пленарна зала. „Това е истинската сграда на парламента, а не този Партиен дом. От тук нататък ние ще продължим да предлагаме всички заседания да бъдат там. Има колебания в някои парламентарни групи, така че това явно ще подлежи на някакъв диалог, но ние смятаме, че Народно събрание трябва да си бъде в сградата на Народното събрание, а не в партийния комунистически дом“, категоричен бил той.

От администрацията на парламента обаче припомнили,  че в старата сграда на парламента вече няма озвучителна уредба, няма и пултове за гласуване.

„Ще гласуваме с вдигане на ръце“, заявила Капон, подкрепена от Тошко Йорданов. На реплика на представител на администрацията, че това не е редно Капон си позволила директни заплахи: „Каквото ние решим, това ще е! Ще изпълнявате, защото знаете какво ще последва!“

Изстъплението на Капон минало всички граници, когато стигнали до разпределението на местата в залата на шестте партии. По традиция, която никога досега не е прекрачвана, всяка партия трябва да има лице на първия ред, където е ръководство, останалите депутати се нареждат в колона до края на залата.

Представителката на „Изправи се, мутри вън“, която има само 14 депутати в парламента,  Мария Капон, обаче, настоявала ГЕРБ, макар да са първа политическа сила със 75 народни избраници, да нямат лице на първия ред, а да заемат последните три реда по продължение на цялата зала. Срещу това остро възразил Александър Ненков. Тогава Капон си изпуснала нервите: „Това е само началото! В този парламент няма да ви оставя да дишате!“

Наложило се представители на БСП и на ДБ да „спасяват“ ГЕРБ и след тяхното категорично настояване Мария Капон „разрешила“ победителите на тези избори да имат 7-8  представители на първия ред.

„Техническите проблеми трябва да бъдат решени, администрацията да направи каквото трябва, искаме да сме в старата парламентарна сграда, където пише „Съединението прави силата“, а не в мастодонта с петолъчките“, каза по-късно Мария Капон пред БТВ.

А ето какво написа депутатът от ГЕРБ Александър Ненков след екшъна в парламента:

„Преди малко една госпожа казала по телевизора, че не ме познава… Познаваме се, госпожо, познаваме се! От опашката пред кабинета на Бойко Борисов. И да напомня още нещо – придружаваше Ви още един борец с “мутрите”. @Мария Капон, опаковката Ви е по-важна от съдържанието“, написа още Ненков.


Мария Капон, снимка Интернет

Източник/ци: Мария Капон към ГЕРБ: Няма да ви оставя да дишате! Каквото ние решим - това ще е! - АНТЕНИ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!