Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАЧАЛОТО НА КРАЯ: Пламен Нунев заряза ГЕРБ (какво се случва в хунтата?)

Началото на края за ГЕРБ вече е дадено. Докато Баце анонсира, че 11 май ще чисти кочината на мафиотската си партия, един от главните манипулатори – русчуклията Плавен Нунев, побърза да избяга.

ЗАВЕРА в Narod.bg: Болница на шайката финансира кампанията на ГЕРБ в Русе (Пламен Нунев се откупва със 100 бона пред Бойко Борисов)

Изпадналият в немилост гербераст Пламен Нунев, който неофициално стои зад болница „Медика”, поема финансирането на предизборната кампания на ГЕРБ в Русе в опит да се реабилитира в очите на биг боса Баце. Новината лъсна след последните договорки на четири очи в офиса на управляващата шайка.

Поне 100 хил. лева „болнични пари” пипва областният лидер Пламен Нунев, за да се случи по правилния начин обгрижването на подходящите двама кандидати, одобрени от Бойко Борисов. Това е и залогът, при който на избираемо място в листата на партията няма да са русенци, а беленски кадри.

Сред тях се откроява спътницата в живота на официалния шеф на „Медика” Кирил Панайотов. Любимата на всички работещи и служители Алисе Муртезова е декларирала готовността си да работи в парламента дори без заплащане. Но държи да е там като депутатка, а не като обикновен гражданин на балкона или като лобист на частни интереси сред членовете на парламентарните комисии. Причината е, че спътникът и в живота е официално сред най-богатите директори в България. Неофициално напомпаната като голяма красенска гъба с пари от всички нас чрез здравната каса структура е като черна касичка за мероприятията на ГЕРБ през годините.

„Още на 8 април след изборите подадох оставка за освобождаване като член на Изпълнителната комисия и областен координатор на ГЕРБ за Русе”, заяви за „Русе Медиа” депутатът Пламен Нунев.

Мотивите са свързани с двете загуби на последните избори – на местния вот ГЕРБ отстъпи кметското място в Русе на БСП, въпреки че спечели шест от осемте общини в областта, а на отминалите парламентарни избори „Има такъв народ“ измъкна победата само със 111 гласа.

Пламен Нунев си купил къща в Иваново за 159 000 лева с пари от заплати? Колко получава депутатът от ГЕРБ?

Пламен Нунев е депутат от 2009 г, а как от полицейската канцелария седна в креслото на Народното събрание е друг въпрос, част от кадровата политика на ГЕРБ. Запознати с кариерата му на началник на РЗ „Полиция” споделят, че след негово нареждане за незаконосъобразни действия към лице е сигнализирана Варненската военно-окръжна прокуратура, а прокурорът Пламен Иванов лично идвал в Русе, за да извърши проверка.

Пламен Бобоков разкри: Всички държавни постове в Русе се раздават от Пламен Нунев

Какво се е случило с преписката не е известно, но скоро след това Нунев напуска редовете на МВР и завинаги остава в тежки отношения с тогавашния си началник, покойния вече ген. Ваньо Танов, тогава шеф на ОД на МВР-Русе. Между тях никога не настъпи помирение, още повече след неочакваната загуба в местните избори през 2007 г, когато кандидат на ГЕРБ с областен координатор Нунев бе Ваньо Танов, а срещу него застана червеният Божидар Йотов. Говори се, че за Генерала това било удар по честта, но…

Казват, че поради обидно слаби ораторски качества, на Нунев било забранено да се изказва от трибуната на парламента. Неговата стихия бил „тихия фронт“ – лобизма.

Източник/ци: НАЧАЛОТО НА КРАЯ: Пламен Нунев заряза ГЕРБ (какво се случва в хунтата?) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!