Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Дичев: Ревизия на делата на Борисов. Той затова се бори да остане важен фактор

Съвършено глупаво ще е да има нови избори. Ако правителството има план, за какъв капан говорим? Първо - нещо да се прави с прокуратурата. Тя не си върши работата. Второ - ревизия на делата на господин Борисов. Има много неща - Мата Хари, КТБ... Той затова се бори да остане важен фактор.

Това заяви в ефира на bTV проф. Ивайло Дичев.

"Нашата политика е като индийската кастова система. Партиите се боят да не се докоснат до другия, за да не се омърсят", посочи още Дичев.

По думите му предизборната кампания е била тъжна и скучна, а хората са отишли до урните, за да стане интересно. Ситуацията според Дичев в момента е любопитна, а мълчанието на Трифонов е типичен ход, който в киното се нарича "съспенс". Предсрочни избори обаче биха довели до отчаяние у българите и може да има обратен ефект.

"Ще се върнат лъжепатриотите при нови избори, може би ще се появят нови играчи като Божков, ще дойде “Възраждане”, ще сме в по-трудна ситуация и не бих рискувал по никакъв начин. Ще отпаднат “Изправи се!”. Не знам Трифонов дали ще се вдигне като процент. Мисля, че най-интересен беше вотът в чужбина. Националистите направиха всичко възможно да го затруднят, хората се обидиха. Но не знам такъв вот дали може да се повтори", смята още проф. Дичев.

Той прогнозира, че формациите все пак ще се разберат. Възможно е да има кабинет на протестните партии, който да се ползва с подкрепата на БСП. Правителството обаче едва ли ще просъществува повече от година.

"Но в този период трябва да се реши нещо. Ще ги съдим по делата. Скандалите и приказките са безсмислени. Единствената цел е да се затвърдят определени лидери. Да съдим политиците по делата и да преодолеем този разпад на племена и ехо стаи", смята още проф. Дичев.

.

Източник/ци: Проф. Дичев: Ревизия на делата на Борисов. Той затова се бори да остане важен фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!