Следвайте "Буднаера" в Телеграм

24 часа: Слави издига млад българин от Кеймбридж за премиер

Възможно ли е Слави Трифонов да има готово име за премиер?

Партията на Слави Трифонов възнамерява да предложи за премиер младия технократ и юрист Румен Чолаков, говори се упорито в политическите кръгове. Версията бе лансирана първо от в. "24 часа".

Оказа се, че действително Чолаков е едно от лицата, което "Има такъв народ" ще лансира в изпълнителната власт.

Звездата на 29-годишния Чолаков изгря именно в "Шоуто на Слави" преди 4 години при организацията на референдума за мажоритарните избори. Младият мъж е възпитаник на "Кеймбридж" и освен това членува в "Милениум клуб" в Лондон. Той е близък до принц Кирил. Учудващо е, че среща подкрепата и на Томислав Дончев от ГЕРБ.

Освен с референдума на Слави Трифонов, Румен Чолаков опита да влезе в политиката и като кандидат за евродепутат през 2019 г. с коалицията "Път на младите", в която участваше и НДСВ.

Там обаче не постигна кой знае какъв успех. Младият мъж е в списъка с експерти на "Има такъв народ" и е бил харесан и от Слави Трифонов, и от Тошко Йорданов.

CV

Роден на 16 април 1991 г. в София

Завършил е история в Кеймбридж, Великобритания (Тринити Колидж) и право в University of Law (London) и Kaplan Law School

Адвокат по корпоративно право в известна лондонска кантора

Председател на УС на “Милениум Клуб България” - сдружение на младите българи, родени след 1 януари 1981 г. Целта им е да дадат възможност на българите в чужбина да участват в развитието на родината си дори без да са на нейната територия, да създадат мост между сънародниците ни навън и българската държавна администрация. Организацията е създадена на 28 март 2016 г. в двореца “Врана” на събитие под надслов “Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?”.

Ето го премиера на Слави! Кукла на конци, близък до Томислав Дончев (Тайните връзки ГЕРБ – ИТН лъснаха)

Бивш член на ЕП: Комунизмът вреди на целия свят

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП!

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Луджев: Комунисти издигнаха Бойко

Източник/ци: Petel.bg - новини - 24 часа: Слави издига млад българин от Кеймбридж за премиер

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!