Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Anteni.bg: Цветанов напуска политиката завинаги

Българският политически небосвод може да се лиши от Цветан Цветанов завинаги, твърдят запознати.

Поредна драма след изненадващите за някои парламентарни избори на 4 април - Цветан Цветанов ще подаде оставка от председателския пост на партия "Републиканци за България“ и ще каже довиждане на политиката завинаги.

Това твърдят източници от формацията на бившия вътрешен министър и бивш заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ пред anteni.bg. Цветановата партия претърпя чутовен провал на парламентарните избори, след като взе малко над 1 процент от гласовете въпреки хвърлените почти милион долара за предизборна кампания.

Особено комично бе представянето на Цветанов в бюрата в САЩ, където той получи точно 146 гласа. Както е известно, партията залагаше много на Америка преди вота.

Цветанов и неговият заместник и работодател Павел Вълнев направиха обиколка из Щатите, срещнаха се с няколко влиятелни фигури, дори има подозрения, че са повлияли на доклада на двамата американски сенатори, в който правителството на Борисов бе обвинено в корупция и натиск върху съда и медиите.

Отделно Цветанов разчиташе на имиджа на братя Вълневи да му помогнат да спечели много гласове от българската диаспора зад Океана. Спечели 146 гласа, което е под статистическата грешка. Очакванията са "Републиканци за България“ да продължи съществуването си, като неин шеф ще стане Павел Вълнев.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Anteni.bg: Цветанов напуска политиката завинаги

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!