Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мутрата лъсна в L’Express: „Бойко Борисов е Кръстникът на България”

Евродепутатът Елена Йончева отново спъна лъжите на хунтата и лично на Бойко Борисов, че Мутрата се радва на „голяма международна подкрепа”.

Йончева постна линк към анализ на елитното френско списание „Еспрес”, което публикува статия за Баце, озаглавена „Бойко Борисов е Кръстникът на България”.

Ето какво написа Елена Йончева, както и част от материала на „Експрес”:

За митовете относно „голямата” международна подкрепа за ББ и „висока” оценка на европейските партньори авторитарното френско издание „Експрес“ с много точна диагноза за случващото се в управлението на БГ.

Статията на списанието е озаглавена Boïko Borissov, le parrain de la Bulgarie – „Бойко Борисов, Кръстникът на България”.

В нея журналистката Клемент Дание пише следното:

„Гледайки видеоклиповете му във фейсбук, той е подходящ повече за изпълнител на ремонтни дейности, отколкото за лидер на държава-членка на Европейския съюз. Почти всеки ден Бойко Борисов, физика на колос и глава нула номер, организира посещения на много строителни площадки по магистрали, тунели и мостове в България, на които той е министър-председател от десетилетие.

Така той отговоря на критиките и заявява, че с него страната се модернизира. Видимо ефективна тактика: според социологическите проучвания, благодарение на фрагментирана опозиция, неговата партия Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) – дясноцентристка, съюзена с крайнодясната в правителството – се надпреварва начело на законодателната избори, организирани тази неделя, 4 април.

Ежедневните протести и повтарящите се скандали през последните месеци най-накрая успяха да сринат този 61-годишен бивш пожарникар, начело на охранителна компания през 90-те години и считан за крайъгълен камък на мафия в страната – България е най-ниско класираната държава-членка на ЕС от антикорупционната неправителствена организация Transparency International.

„Борисов наложи феодалната структура на банда, на която той е шеф, със своите лейтенанти около себе си и местни лидери, някои от които имат криминален произход“, каза Евгений Дайнов, професор по политически науки в Нов български университет в София. Целта: да се реализира печалба от публични средства. „

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, израснал в семейство на комунисти, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане комунист

Бивш член на ЕП: Комунизмът вреди на целия свят

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП!

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Луджев: Комунисти издигнаха Бойко

Цялата статия: ТУК

Източник/ци: Мутрата лъсна в L’Express: „Бойко Борисов е Кръстникът на България” - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!