Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Томислав Дончев нареди кабинет на Слави Трифонов

Вицепремиерът Томислав Дончев е наредил кабинет на Има такъв народ в коалиция с Демократична България и "Изправи се! Мутри вън!". Според Дончев той би изглеждал така - Слави Трифонов - премиер, Христо Иванов - правосъден министър, а Мая Манолова - социален. 

"Но не забравяйте, че политиците трябва и да са експерти", многозначително коментира той. 

Няма как да предадем гласувалите за нас над 800 000 души, но още не е дошъл моментът да обявим фигурата, която да предложим за министър-председател, добави той по отношение на намерението на ГЕРБ да не връща мандата, който президентът Румен Радев ще връчи на първата политическа сила. 

"Не ни е страх от служебно правителство", отсече Дончев. 

И напомни, че най-важното в момента, освен кой е спечелил и кой е загубил изборите, а България да има стабилно и работещо правителство. Работата на политиците е да вършат работа, а не да ходят в телевизионните студия и да говорят от площата. "Има много за довършване, включително мерките за хората", предупреди Дончев. 

Ако обаче 3-4 гласа не достигат за съставянето на такова правителство, ГЕРБ са готови да осигурят подкрепа, потвърди думите на Бойко Борисов Дончев пред Нова телевизия. Но ако ИТН не искат този дар, ГЕРБ няма и да го занесат. 

Той уточни, че не познава лично Слави Трифонов. А и до момента няма проведени разговори между ИТН и ГЕРБ. "Добрите политически нрави изискват вторите да поздравят първите", добави вицепремиерът. 

Дончев не изключва при провал на кабинет, предложен от ИТН, Радев да връчи мандата на последната по подкрепа от избирателите парламентарна сила "Изправи се! Мутри вън!", но по думите му това би изглеждало изключително странен ход. 

Томислав Дончев нареди кабинет на Слави Трифонов

Източник/ци: Томислав Дончев нареди кабинет на Слави Трифонов - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!