Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Много бързат с незаконните екостикери, докато не е дошла нова власт да ги спре

Единственото нещо, което прави властта в момента е да пробута докрай далаверата, която БСП и ГЕРБ гласуваха заедно и единодушно 2 седмици преди края на последния позорен парламент – незаконните екостикери. Причината е, че става въпрос за 300 000 000 лв., които само за 2 години олигархията, начело с червения депутат 6-и мандат Петър Кънев ще усвои от джобовете на 3,7 млн. български шофьори веднъж през пръскане на парите им от данъци чрез хазната и втори път с повишени двойно цени на техническите прегледи на превозните средства.

Ужасът е, че новият парламент ще може да отмени корупционната поправка и да умъртви източника на 300 000 000 лв. за чекмеджетата. А от партията на Слави още преди приемането на удивително наглия текст в миналото НС вече се обявиха срещу него.

Форлайтер на последния бой на корупционерите е строителният инженер, чиновничествал в Министерството на отбраната и в МВР – 3-то районно в София, който по незнайно какви причини бе назначен от министъра – убиец на детето си Московски за шеф на Автомобилната администрация.

Достатъчно за него е да припомним разкритията за многомилионни измами, които правеше Босия, слагането на режима за бг ТИР-ове от Макрон, защото цяла Европа разбра, че даваме „по втория начин” разрешителни, уж че са наши, на камиони от Македония, Украйна, Молдова и други раздавачи на подкупи. Ресорният зам.-министър откъм патриотичната квота даже беше съден по този повод.

Та строителният инженер – военен – меверист – автомобилен администратор съобщи пред БНР: „От 12 юли 2021 г. собствениците на всички автомобили, които успешно преминат годишния си технически преглед (ГТП) ще получават нов вид стикери. Те ще удостоверяват както техническата изправност на моторното превозно средство, така и неговата екологична група. Става дума за леките и автомобилите до 3,5 тона”.

Напомняме, че освен незаконни според чл. 105 от Закона за движение по пътищата, стикерите са и абсолютно ненужни – цялата информация, която съдържат вече е налична в е-регистрите и във всеки момент всеки полицай може да я види на таблета си.

Естествено, пътят към Ада е постлан с добри намерения: „В София, както и в други големи градове и общини, в дни със замърсен атмосферен въздух, ще могат да се налагат ограничения за движение в определени зони на коли с по-ниска екологична категория”.

Като как точно това ще се извършва реално и защо са нужни стикери, като може да се засича с наличната сега тол-система, нейните рамки и камери, които вече ни струваха 300 млн.лв. неквалифицираният бос на автоадминистрацията не казва.

„Новият стикер ще оскъпи ГТП, но не би трябвало цената да се повиши повече от 5-10 лева”, твърди Рановски.

Това, разбира се, е лъжа. Самият стикер ще струва поне 10 лв. , а сервизите, където ще се поставя ще бъдат принудени да се снабдят със специална техника за целта, чиято цена ще се наложи да избият. Така 20 лв. е минималното увеличение, които всъщност ще има напълно ненужната, освен незаконна, услуга, но може да стигне и повече на практика.

Най-нагло от всичко е, че корупционерите наедро обявяват как щели да следят да няма корупция на ниските нива, което дори да беше вярно, пак щеше да бъде възмутително.

Източник/ци: Много бързат с незаконните екостикери, докато не е дошла нова власт да ги спре | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!