Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави отхвърли предложението на БСП за подкрепа

Ухажването на Слави Трифонов и неговата партия “Има такъв народ” започна още в изборната нощ, когато стана ясно, че шоуменът се нарежда като втора политическа сила, а ГЕРБ ще има нужда от партньор, за да има правителство под шапката на Борисовата партия. На масата бе сложено предложение за мир, а лидерът на левицата Нинова предложи и да подкрепи “Има такъв народ” за съставяне на кабинет. От ИНТ обаче отхвърлиха и двата варианта.

“Държим на думата си. От БСП могат да казват каквото си искат, но коалиция с тях няма да правим”, обясни Тошко Йорданов пред в. “Сега” и повтори казаното още в изборната нощ - пазарлъци с ГЕРБ-СДС няма да има.  

Всъщност от "Има такъв народ" оставят отворени за разговори за бъдещо управление единствено към "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". 

Христо Иванов от ДБ чака окончателните резултати преди да се правят каквито и да било анонси за коалиционни преговори, но отхвърли подкрепа на трите големи партии - ГЕРБ, ДПС и БСП. От протестната коалиция на Мая Манолова също заявиха, че сдружаване с Борисовата партия и Движението няма да има. 

.

Източник/ци: Слави отхвърли предложението на БСП за подкрепа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!