Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мълния! Слави няма да е депутат – нямал никакво намерение да се отърква в пленарната зала заедно с гербери и бесепари

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов няма да е депутат, научи ексклузивно Lupa.bg. Още преди да се събере съставът на новия 45-и парламент, учиндолецът смятал да депозира оставката си пред деловодството и така на негово място от Стара Загора или Варна ИТН ще вкара народен избраник на по-задна позиция в съответната листа. 

Още преди концерта в "Арена Армеец" в петък Трифонов разкрил, че нямал никакво намерение да се отърква в пленарната зала заедно с гербери и бесепари. Не искал и да му се трупат неизвинени отсъствия, за да няма недоволство у избирателите и поне за живота на бъдещия 45-и парламент нямало да се цани да е депутат. 

В централата на "Одрин" 70 в столицата вече се обсъждали трескаво имената за новата парламентарна група, като по наша информация най-вероятно Тошко Йорданов щял да я оглави. 

Той щял да има трима заместници, от които един ще стане и зам.-шеф на Народното събрание. Трифонов обяснявал на своите в изборния ден, когато вече не се чувствал добре заради обявения от самия него по-късно вероятен ковид, че и без това срокът на годност на 45-о НС няма да е дълъг. Затова предпочитал да отстъпи мястото си на някой от редовите участници в изборната надпревара с неговата марка. 

Досега официално потвърждение, че Дългия действително е пипнал заразата няма. Факт е обаче, че не е ясно къде е гласувал в неделя и дали се е възползвал от подвижна секция, предварително заявена до миналия четвъртък, за да не бъде уловен от камери и микрофони. Колегите му от "Ку-ку бенд", които бяха заедно с него на концерта, обаче не са карантинирани като контактни лица от първи ред. 

Да депозира отвод от депутатския стол Трифонов още преди клетвата на парламента и първия звънец няма да е прецедент в историята на законодателния орган. След парламентарния вот през 2017 г. няколко сториха същото, като първа бе преференциално избрана бесепарка. 

Източник/ци: Мълния! Слави няма да е депутат - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!