Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ренета Инджова: Правителството не искаше никой да отиде до урните. Удивително е онова, което българите в чужбина направиха за своите сънародници.

Когато дойде времето, ще кажа какво трябва да кажа. Сега на ход са тези, които трябва да изчистят цялата тази каша, до която ни доведоха. „Има такъв народ“ – доказахме го на света още лятото.

Това заяви в предаването „Студио Actualno“ министър-председателят на Република България в 84-то служебно правителство, Ренета Инджова, отговаряйки на въпрос дали би приела евентуална покана да бъде премиер в служебен кабинет днес.

Правителството не искаше никой да отиде до урните. Удивително е онова, което българите в чужбина направиха за своите сънародници. Те показаха, че в действителност са свободни хора, които искат техните роднини да престанат да живеят в мафиотска държава, коментира парламентарния вот у нас и извън граница Ренета Инджова.

„Има такъв народ“ – доказахме го на света още лятото. Институтът „Оставка“ на едно правителство, колкото и да сме примитивна страна, трябваше да го изпълним“, отбеляза Инджова.

„Дискредитацията на властта е толкова голяма и протестът извърши тази работа. Когато нямате медии, когато нямате органи, които да поддържат връзката между власт и народ, протестът беше този, който, макар и заглушаван, имаше достатъчно рупори, за да каже на хората кой кой е. И в изборните резултати на тези пет партии, които така или иначе имат отношение към отричането на сегашната власт, посланията са явни и хората ги разбраха“, заяви още Инджова.

„Седейки пред един дувар, пред джипка – това е една гротескна сцена, която събира в едно целия му образ от последно време и начина, по който манипулира, шантажира, лъже“. Така Инджова коментира изявлението на премиера Бойко Борисов от снощи, в което той призова останалите формации за мир и експертен кабинет.

Целия разговор с Ренета Инджова гледайте във видеото.

https://www.facebook.com/watch/?v=279371210314049

https://www.actualno.com/

Източник/ци: Би ли станала отново служебен премиер? Ренета Инджова – за вота, Борисов и „Има такъв народ“ – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!