Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тошко Йорданов:  Спокойно можем да кажем, че ГЕРБ няма да управляват. Няма да се коалираме с ГЕРБ, ДПС, БСП и ако влязат на шкембе войвода хората

Ако се стигне до нов избор - нов избор. В крайна сметка, това е начинът на демокрацията - през избори да стигнем до решение. Това каза заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в студиото на 7/8 ТВ, предаде БТА.

Следващи избори ще е добре да се случат по едни съвсем други правила и по една съвсем друга система, смятат от "Има такъв народ".

По думите на Тошко Йорданов тепърва ще почват разговори, мнения и изявления. Ние сме ясни какво гоним, каква подкрепа ни трябва и с кои, допълни Йорданов. От там нататък другото е спекулация, посочи още той.

Йорданов отбеляза, че те ще си изпълнят обещаното. 

"С ГЕРБ, ДПС, БСП и ако влязат на шкембе войвода хората, с тях коалиция няма да правим", каза още той. Той посочи, че ГЕРБ, ВМРО, ако влязат изобщо, и ДПС, не достигат 121 човека. "Спокойно можем да кажем, че ГЕРБ няма да управляват в тази си схема, която си бяха разцъкали", каза още Йорданов.

От "Има такъв народ" отбелязаха, че днес се е направила една много голяма крачка по посока на това българските граждани да си отвоюват, да си вземат обратно държавата. 

Една голяма част от съществуващия модел вече е в историята - Валери Симеонов, Веселин Марешки няма да са в парламента. Този модел свърши. 

Уважаеми съграждани, ГЕРБ в тази страна не са това, което бяха. Може вече да не се страхувате от тях, каза Тошко Йорданов. Той благодари на хората за гражданската им позиция, която са изразили днес, независимо за кого са гласували.

Според представителите на "Има такъв народ" по най-спешния начин трябва да се променят изборното законодателство, както и всички решения, които народът е взел на референдума през 2016 г., трябва да се превърнат в закон. Това са първите стъпки, смятат от политическата формация.

Тошко Йорданов коментира и положението с партийните субсидии. Той напомни, че Слави Трифонов е срещу субсидията от осем лева и допълни, че за тях законовото решение субсидията да е един лев е приемливо. 

При нас членският внос е изключително висок - 10 лв. на месец, каза Йорданов и допълни, че няма друга партия с подобен членски внос. По думите му издръжката на една партия е проблем на самата формация, а не е проблем на гражданите, които трябва да плащат, за да може да се развие партийна дейност.

Източник/ци: Тошко Йорданов: Няма да се коалираме с ГЕРБ, ДПС, БСП. Нови избори не са проблем

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!