Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ спират производството на ваксината на AstraZeneca в завода в Балтимор

Заводът ще произвежда изцяло ваксината на Johnson & Johnson.

Администрацията на президента Джо Байдън реши, че заводът Emergent Biosolutions в Балтимор (Мериленд), който произвежда ваксините срещу коронавирус на британско-шведската компания AstraZeneca и американската Johnson & Johnson, ще премине изцяло под контрола на последната. Така производството на препарата на AstraZeneca в този завод ще бъде спряно, обяви "Ню Йорк Таймс" в събота, съобщава ТАСС.

Според вестника новите американски власти са предприели такава стъпка, след като 15 млн. дози от ваксината на Johnson & Johnson са били развалени поради смесване по погрешка на компонентите на препаратите на двамата производители. Администрацията на Байдън е загрижена, че инцидентът може да подкопае общественото доверие в двете ваксини, което противоречи на плановете на американското правителство за ускоряване на ваксинациите в страната.

Както отбелязва "Ню Йорк Таймс", ваксината на Johnson & Johnson, за разлика от тази на AstraZeneca, е еднокомпонентна. Освен това американската компания вече получи в края на февруари одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата за използване на неговата ваксина, докато препарата на AstraZeneca все още не е одобрен за употреба в Съединените щати, посочва ТАСС.

AstraZeneca води преговори с американските власти за намиране на ново място за производството на версия на ваксината. В същото време представител на завода заяви, че производството на препарата на британско-шведската компания няма да бъде спряно, докато компанията не получи модифицирана версия на договора.

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Тайната на здравето на 87-годишен швед

Тайната да се живее 100 години

САЩ спират производството на ваксината на AstraZeneca в завода в Балтимор

Източник/ци: САЩ спират производството на ваксината на AstraZeneca в завода в Балтимор | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!