Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Костадин Ангелов за ваксините: И в кренвиршите не знаете какво има, но ги ядете

Здравният министър Костадин Ангелов направи сравнение на ваксините с кренвирши. Това стана по време на онлайн дискусия с Цвета Караянчева.

"Не знаете какво има във ваксините, и в кренвиршите не знаете, но ги ядете", каза той и увери, че всички производители на ваксини са утвърдени в областта си и са направили така, че да минат изпитанията в първа, втора и трета фаза, пише "Евроком".

"Взехме няколко решения в България, които вече се прилагат в ЕС. Не сме имали намерението да бъдем самонадеяни или да се пъчим, напротив – най-ценното качество в такава ситуация е смирението. В нито един момент не сме жалили средства. Да, в част от решенията сме бъркали, допускахме грешки, защото този вирус опроверга всички учени в света. Чехия, например, изпраща пациенти в Германия, а България успя да се оправи сама. Подготвихме страната за втората, а сега и за третата вълна. Българите ни са най-важни, няма да спрем да мислим така. Швейцария и Гърция имаха проблеми с реанимационните си легла, а ние управляваме нещата и те се получават. Справихме се с пандемията'', категоричен бе министър Ангелов.

"Политиците жонглират с темата за COVID-19, всеки се заиграва – един със страховете на хората, друг с техните надежди... но всички те преследват политически цели. Изборите ще минат, политиците са преходни. Тези лъжи, които се употребяват, са жестоки – ще костват човешки животи и възпитанието на децата и никой няма да поеме отговорност, просто защото хората са такива'', смята министърът на здравеопазването.

Тайната да се живее 100 години

Дълбоките причини за страданието на хората

Локдауните неефективни срещу коронавируса, показват изследвания

Тайната на здравето на 87-годишен швед

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Източник/ци: Petel.bg - новини - Костадин Ангелов за ваксините: И в кренвиршите не знаете какво има, но ги ядете

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!