Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Украйна и Русия са пред голяма война. Русия струпва танкове на границата – Байдън обяви подкрепата си към Украйна

"Влаковете на Войната" вече се движат! 

Русия и Украйна изглежда са съвсем близо до голяма война за Донбас и Крим.

Кадри показват придвижване с влакове на руски танкове и други тежки бронирани превозни средства, както и тежка артилерия към границата с Украйна.

Има непотвърдени съобщения, че мащабът на тези движения е толкова значителен, че за ужас на руските фермери е нарушил движението на трактори и друга селскостопанска техника преди сезона на пролетната реколта.

САЩ обявиха, че се притесняват, че може да се стигне до нови ожесточени боеве между Русия и Украйна, тъй като примирието има риск да изтече всеки момент.

Не е съвсем ясно кога е започнало руското струпване на военна техника, но видеокадри и други изображения, показващи танкове и друга военна техника във влакове, тръгващи към югозападната част на Русия, се появяват в социалните медии поне от 27 март тази година. Има и наблюдения на големи наземни конвои и групи самолети.

Джо Байдън обяви пред Зеленски подкрепата си към Украйна

Американският президент Джо Байдън е потвърдил подкрепата на Съединените щати за Украйна в телефонен разговор с колегата си Володимир Зеленски, съобщиха от Белия дом, цитирани от Ройтерс.

"Президентът Байдън е потвърдил подкрепата на Съединените щати за суверенитета и териториалната цялост на Украйна на фона на продължаващата руска агресия в Донбас и Крим," се казва в изявлението. 

Русия заяви, че ще предприеме всички необходими допълнителни мерки за гарантиране на сигурността си, ако в съседните страни бъдат увеличени силите на НАТО или на територията на Украйна се появят американски войски.

Стопкадър PES Beats & News Channel

Източник/ци: Petel.bg - новини - Украйна и Русия са пред голяма война. Русия струпва танкове на границата

Petel.bg - новини - Джо Байдън обяви пред Зеленски подкрепата си към Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!