Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Това е реалността - Русия защитава Борисов и модела - като негов творец и хранител

Това е реалността - Русия защитава Борисов и модела - като негов творец и хранител.

Мълчанието на Борисов за доклада на Държавния департамент даде поредната възможност на руското посолство /забележете не МИД, а посолство в София/ да отговаря на ДД като се защитават ценностите в България и Русия.

Напълно съм съгласен с позицията на посланик Митрофанова, че корупцията е споделена ценност, репресиите срещу медиите и правораздаването /Навални си има аналог Гебрев/ тоже.

Когато казаме Путин, разбираме Борисов и обратно.

Вижте и равнището и качеството на медийната реакция на ГЕРБ на доклада - треторазредни проксита повтарят опорките на Москва - Македония, ЛГБТ и прочие.

За това написах статия в която посочих, че този модел е генетично несъвместим със западните ценности и рано или късно това ще избие на повърхността в противопоставяне на ЕС и НАТО.

Русия намери слабата ни тема и натисна на санстефанския комплекс - Северна Македония. Щом ВМРО и ДС/Кремъл ще ни определят кое е национален интерес значи ще бъде срещу Запада.

Приемането на доклада на ДД във всички му части не е задължително да бъде безкритично, но отричането на проблемите на корупция, медиите и върховенството на закона, свидетелства за разлом - ценностен. А щом Русия говори от името на Борисов, Доган и Пеевски това означава че тези злокобни фигури в прехода никога не са били истински европейци, от съветски са станали евразийски хора. И там им е мястото. Никога не са се чувствали като част от Запада и помежду си говорят за него с категориите на соца - империалисти, капиталисти.

Разликата е, че най-накрая и Западът разбра що за хора за управляващите. Пуснах статия за Пеевски като българския Коломойски. Никак не случайно.

Илиян Василев, Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!