Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Една крачка дели Щатите от налагане на санкции срещу България, да оспорят избора на Главен прокурор, да осъдят ефективно Пеевски по RICO и да превърнат Бойко Борисов в труп

Антон Щерев и Атанас Петров, по прякор „Мудните „, удариха ли по Бойко с 200?

“Аларма” позна. Мръсната акция на стипендиантката на “Винпром Пещера” Венелина Гочева срещу американското правителство:

Американският сенат падна жертва на пещерняците! (Алкохолните босове пак клатят държавата)

Чутовен дипломатически скандал е на път да избухне между България и САЩ заради статия в „24 часа“, която поставя на карта евроатлантическото бъдеще на страната ни, сипейки клевети върху двама от най-авторитетните американски сенатори Боб Мендез и Джим Риш, обвинявайки ги в корупция и зле прикрит лобизъм.

Дипломати от кариерата се кълнат, че заради пасквила, сътворен от главната редакторка Венелина Гочева по поръчка на скритите й собственици, правителството и държавни представители са на път да станат персони нон грати зад Океана, да получат забрана за влизане в Страната на неограничените възможности и дори да попаднат под ударите на закона RICO заради престъпни съглашения с ключови за Балканите и Европа контрабандисти на цигари и алкохол... Американският сенат падна жертва на пещерняците! (Алкохолните босове пак клатят държавата)

и успя да даде изобилен плод.

Белият дом размаза българския премиер и почти прочете присъдата на Пеевски по закона RICO. „Мудните“ май пак имат повод да почерпят. Само преди 6 месеца пещерските олигарси Антон Щерев и Атанас Петров вдигали наздравици задето се били отървали от потната хватка на Делян, разказват свидетели на разпътните им джамбурета.

От вчера касите с шампанско наново били сложени да се изстудяват. На 5 април щели да празнуват краха на Борисов, ни информираха техни приближени.

Това се казва политическо убийство с вестник. Ако преди месец Големият брат прояви известен такт спрямо България, оторизирайки двама от най-влиятелните щатски дипломати да поднесат деликатно и от първо лице дружески критики към правителството ни,

след пасквила на в. “24 часа”, страната ни вече е под ударите на официален Вашингтон.

Държавният Департамент на САЩ с годишния си доклад в прав текст заявява, че у нас “… има съществени проблеми с полицейското насилие, произволни арести, сериозни проблеми с независимостта на съдебната система, сериозни ограничения на правото на свободно изразяване, цензура в медиите, насилие и заплахи срещу журналисти, корпоративен и политически натиск върху медиите, връщане на бежанци или търсещи убежище хора, тежки корупционни престъпления…”

В превод от дипломатически език това значи, че презокеанските ни партньори директно посочват премиера Борисов, главния прокурор Иван Гешев и ексдепутата Делян Пеевски като виновници за срастването на властта с организираната престъпност, контрабандата, полицейския произвол и потъпкването на основни човешки свободи.

От тук само една крачка дели Щатите от налагане на санкции срещу България, което значи да оспорят избора на Главен прокурор (инициирайки нова процедура), да осъдят ефективно Пеевски по RICO и да превърнат Бойко Борисов в труп. На първо време политически.

От любов към истината и професионализма сме длъжни да признаем, че реакцията на Белия Дом спрямо премиера, главния прокурор и бившия депутат от ДПС след удара на “Винпром Пещера” и Гочева срещу двамата сенатори не е нещастно стечение на обстоятелствата. Нито е наше самосбъднало се пророчество.

Ударът на Държавния департамент срещу Гешев, Пеевски и Борисов е целта, която са преследвали пещерняците на 10 март т.г., гаврейки се от първа страница на собствения си, по твърдения на наши колеги, “24 часа” със сенаторите Мендез и Риш, приравнявайки ги до дребни лобисти. Звучи ли Ви твърде невероятно?

Не бързайте да ни наричате конспиратори, защото просто следваме логиката. И пътя на парите.

Както неотдавна Ви информирахме, 2020 г. не беше особено добра година за цигарените контрабандисти от Пещера. Първо тяхната “Лафка” фалира (правилно прочетохте – тяхна е, или поне беше), двама олигарси от котилото им търкаха наровете заради аферата с боклука, а за капак Главният прокурор тихомълком им пресече сладката далавера да пласират на черно спирт, задължавайки всички спиртоварни и винпроми да монтират камери и измервателни уреди на резервоарите си. Така Мудните не могат да продават повече от 150-200 хиляди литра литра етанол месечно. Допреди нормативните изменения, лансирани от Иван Гешев,

200 хиляди литра беше седмичният им производствен обем, ако можем да се доверим на писмото, която една шармантна и очевидно доста близка до двамата алкохолни и цигарени босове дама изпрати на редакционната ни поща. Главният прокурор отлично си дава сметка, че ако ги остави безнаказано да си разиграват коня и приходите от акциз отново спаднат, реномето му ще пострада. За него борбата с контрабандата е кауза, доказваща правотата на избора му. И всеки олигарх е наясно с този факт.

Разбира се, няма да е честно спрямо премиера Борисов ако пропуснем да споменем, че в следствие на тоталната му забрана за продажби на цигари без бандерол, той тотално отряза мераците им да продават незаконни папируси у нас.

И защото едно зло не идва само, баш по същото време Делян Пеевски пое серия ангажименти на Запад да пресече каналите за контрабандни цигари от България към ЕС. ако вярваме на най-голямата европейска агенция за борба с контрабандата Transcrime, откакто Мудните отвориха цигарена фабрика в Пловдив, страната ни е станала истински хъб за разпространение на незаконни тютюневи изделия не само към ЕС, но и към Близкия Изток (и по-специално към ислямските терористични организации).

И какво излиза? Главните герои в доклада на Държавния департамент са точно хората, които през последната година стъжниха живота на пещерняците. Факт, който последните няма да простят, защото цифровите му изражения гонят половин милиард долара загуби за крупните доморасли цигарени и спиртни контрабандисти.

Ако вярваме на клюките, които цял месец вървят в ъндърграунда, човекът, който ги “светнал” как да “натаковат с 200” политическите си врагове, е бивш щатски дипломат от тукашното посолство. След оттеглянето си от кариерата, въпросният янки станал дистрибутор на вината им зад Океана и им отворил доста врати на тамошния пазар, включително окичвайки избата им с куп съмнителни медали от никому неизвестни изложения в Лос Анджелис, да речем.

Врелият и кипял в международните отношения американски ортак на Мудните ги посъветвал да скроят подъл номер на премиера като уж в негова защита Венелина Гочева пусне наплевателната статия срещу сенаторите Мендез и Риш. А после вашингтонският винар размахвал “24 часа” за да интригантства как българският премиер атакува Белия дом. Останалото, както се казва, е история, която на 5-ти този месец ще се пише от победителите. Новите.

Антон Щерев и Атанас Петров, по прякор „Мудните „, удариха ли по Бойко с 200?

Източник/ци: Антон Щерев и Атанас Петров, по прякор "Мудните

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!