Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Време разделно е. Раздяла, Бойко, Раздяла!

Абсурдната дилема на Борисов е, че не може повече да управлява – и че не може да не управлява. Абсурдната дилема на ГЕРБ е, че не могат повече да управляват с Борисов – и че не могат да управляват без Борисов.

Време разделно е. За раздяла с кошмара на България – Бойко. С абсурда на България – Бойко.

Абсурдът, писа Камю в „Митът за Сизиф“, не се състои нито от Бойко, нито от България, а е в тяхното общо присъствие. Време е то да се прекрати. Поне в политическото измерение.

Стана абсурдно късно. А абсурдът се потрива на вратата. Плюе, трие с опинци, не си тръгва.

Абсурдната дилема на Бойко е, че не може повече да управлява – и че не може да не управлява. И Ленин не е бил чак толкова прозорлив в „Крахът на II Интернационал“, та да предвиди и такава възможност. У него просто „върховете не могат постарому“. И у нас този елемент на революционната ситуация е факт от много отдавна, особено от 9 юли м.г. Всички го разбират. Стоил Рошкев писа в понеделник във Фейсбук, че просто няма как Борисов отново да направи кабинет, да положи клетва в НС. Няма! Невъзможно е.

Абсурдната дилема на ГЕРБ е, че не могат повече да управляват с Борисов – и че не могат да управляват без Борисов. Без него са нула. Не защото Бойко е „единица“, свръхчовек! Заглавието ми е шеговито. Взето е от „На Острова на блажените“ от П.П. Славейков. А защото те са си нищожества. Невъзможно е други освен нищожества да работят за Борисов. Писах го още преди онази кошмарна вечер на юли 2009 г., когато чумата дойде на власт. Браво на Иван Илчев, че им го каза и от малкия екран! Коалиционен, експертен или едикакъв си кабинет с ГЕРБ без Бойко? Абсурд! Ще падне, преди да е изсъхнало мастилото по указа.

Другият елемент на революционната ситуация, че „низините не искат да живеят постарому“ – рязко изостряне народните беди, което въвлича в политиката и най-изостаналите маси – също отдавна е налице. Българите отново почнаха да се самоубиват от отчаяние като през февруари 2013 г. България е докрай политизирана. Теоретически две трети, а фактически 80% от българите са обзети от силен антигерберски гняв.

Да, ама кой ти ги пита 80-те процента будали, ще кажат разбирачите говорещи глави. „Народът е стадо, накъдето му завъртиш сопата“, учеше техният патрон. Всичко се решава от задкулисието!

Има ли го обаче изобщо това „задкулисие“ в България? Българският едър капитал, „чичковците с пурите“? Като тия, дето скръцнаха зъби на американската Демократическа партия да разкара Бърни и да прегърне св. мощи на дядо си Джо? Ако имаше в България чичковци с пури, отдавна да са похарчили Бойко. Щеше да им е гира на краката.

В анализите на познавачите най-далече стигаме до задкулисието на Шиши и Ахмед ага. Има послушни олигарси, има поумрели, има и непослушни като Божков, но те са вън. Има и чужди олигарси като покойния Келнер, които очевидно нямат политическа роля на задкулисие у нас. И тъй, според мене никакво задкулисие няма, а има абсолютна монархия – пирамида от лични зависимости – зето-шуро-баджанакизъм – и мафиотски омертà и вендета. Не мрежово общество по Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, а феодална пирамида с абсолютен монарх.

Има ли още сили в чужбина, които теглят за оставането на Бойко? Меркел? Тя е пътница. САЩ? Официозът на Демократическата партия „Форин Полиси“ в деня на президентските избори заплаши, че САЩ щели да изпаднат до България на Борисов, ако Тръмп пак спечели. Русия? Путин не ми прилича на мазохист.

Третият елемент на революционната ситуация по Ленин също е налице у нас още от 2016 г., макар и досега да му са намират кусури. Радев все „пада в капан“ и става все по-популярен и обичан.

Търсенето на думите „Румен Радев капан“ в Гугъл дава 242 хиляди резултата. Медийните заглавия, че „Радев падна/го вкараха в капан“ са хиляди. Гъмжат из почти всички медии, и в доскоро независимите.

Много по-малко, но пак доста са и заглавията „Радев вече (почти) няма шанс за втори мандат“, но авторите им упорито таят кой има повече шанс. Тези медии от деликатност не публикуваха снимките с чекмеджето и записите с минаването с двеста, но ни разказват как българите бързо ги били забравили; възмутиха се до дън душа от яйцата, размазани по колоните на МС, и от черния чаршаф пред „колибата“ на премиера. Чаршафеният надпис за Каолиново впрочем бе любопитен.

Всъщност българите наистина едва смогват да задържат в обсега на вниманието си всичките  престъпления, катастрофални провали и дебилни гафове на мутрорежима от времето на снимките с пачки и кюлчета, записите и прокурорския рекет – мутрорежимът буквално всеки ден ги залива с нови. Включително и свидетелства за масови и нагли опити за купуване и готвене на фалшификация на изборите от ГЕРБ. С ориз, захар и олио.

Положението е като на Киро Амбицията от стария шопски виц, дето бил болен, ама пиел. „Киро бе, намали пиеньето – пречи ти. – Как да го намалим? Таман го намалим, и они носят ново пиенье. Как да го намалим?“

Както узнахме лятото, другият важен аспект на революционната ситуация също е налице. Народът отказа този път да бъде разделен както всеки път от 1990 г. досега. Голямото мнозинство българи категорично не желаят ГЕРБ, техните люспи от РЗБ, сегашните и бившите им коалиционни суъчастници в престъпленията, да ги пазят от „комунизма“.


Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, израснал в семейство на комунисти, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане комунист

"Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!" – докторът на физкултурните науки и мутро-комунист Борисов

Хората масово казват:

не искаме ГЕРБ да ни пази от комунизма. Искаме някой да ни пази от ГЕРБ.

В коментара си за „комунизма“ през януари обясних пространно какво разбира под тази дума създателят на учението на „научния комунизъм“ Маркс и как то няма абсолютно нищо общо нито с „комунизма“, от който натиска да ни „пази“ ГЕРБ, нито дори с реалсоца, към който мнозинството българи, дори младите, изпитват разбираема носталгия, нито пък с това, което има да става у нас след изтриването на чумата ГЕРБ от лицето на земята. След което българите ще бъдат завинаги ваксинирани срещу нея.

Това, което ще става, още няма партиен цвят – задачата е да се възстанови нормалността, цивилизоваността. Някаква форма на преодоляване на днешната ни морална дебилност. Някаква форма на отговорност на политиците пред мнозинството. Някаква приемлива компетентност и добросъвестност на управляващите. Някаква законност и социална справедливост. Не искаме много!

Проблемът ни сега е само един: 80%-те процента гневни и над трите милиона подкрепящи Радев българи да гласуват масово на четвърти. Всички, които наесен ще гласуват за Радев, да гласуват и сега – против ГЕРБ. Изборът дотук е ясен. А нататък всеки сам си тълкува кой е най-сигурният глас против ГЕРБ. Да цъфтят сто цветя.

За мене лично само гласът за БСП е гарантирано и глас против ГЕРБ.

Други сънародници мислят различно. Ще се радвам да видя значителна парламентарна групи на ДБ – за тях да гласуват честните десни българи и тези по-скоро леви, които по хипстерски причини не биха гласували за БСП. Нека заедно разбием лъжата на говорещите глави, че ГЕРБ „привличал десния център“.

Бих искал да видя в НС и „Възраждане“, които да привлекат разочарованите от БСП стари комунисти и други носталгици по НРБ, каквито са 83% от хората над 60 г. и мнозинството дори от младите до 30 г., други честни националисти, консерватори, евроскептици и антинатовци. Костадинов има трески за дялане, но има и безспорни качества. Желая им успех.

Манолова и триото са предатели на каузата на протеста от миналото лято, другите люспи от БСП също са резерв на ГЕРБ. Не виждам в НС герберските люспи от РЗБ и другите досегашни съучастници в престъпленията на ГЕРБ – ВМРО, „патриоти“, „Атака“, „Воля“ и останалите. Тези лица трябва да са в затвора. Партията на Трифонов е лошо, развалено копие на ГЕРБ. 15 години закъсняло. Които нещастни люде гласуват за него, се римуват с Ботевите „патриоти“. Засега още няма условия феодално-мафиотският ДПС вот да се разпадне по партийна линия на 90% ляво и 10% дясно и да прелее към мейнстрийм партиите, но дебелите намеци за Каолиново, дето Борисов с автомат бил гонил български турци по паспортната криза ио Голямата екскурзия в 1989 г. ни казват, че и ДПС може да пролее сълза на погребението на ГЕРБ. 

Нека Априлската ни революция от 2021 г. увенчае делото на Юлската от 2020 г. И в най-лошия случай, ако фалшификациите, страхът от ковид и герберските заплахи дадат първото място на ГЕРБ, да сме готови да залеем отново триъгълника и да не допуснем да се даде мандат на Борисов.

Първата ни задача е да не допуснем Борисов 4. Тя е изпълнима.

Раздяла, Бойко, Раздяла!

Източник/ци: Бойко Раздяла или смъртта на „свръхчовека“ | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!