Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КОШМАРИ в болницата: Пациенти с ковид пият урината си

Страховити неща, сякаш от филм на ужасите, се случват в плевенска болница. За безобразията алармира пред Lupa.bg пленечанката М.К. Нейният баща бил приет с диагноза ковид в местна частна клиника. Човекът починал, но по време на престоя и след това М.К. научила фрапиращи неща от случващото се зад стените на лечебното заведение.

„Едно от нещата, които баща ми каза, докато лежеше там е, че на болните рядко им се дава вода и те били принудени да си пият урината, защото умирали от жажда. Не знам каква е причината да не им дават вода, вероятно просто не им се занимава на сестрите, но пациентите се оплаквали, а някои дори стигнали до проблеми с бъбреците“, разказа М.К.

„Говорих и с други хора, близки на починали в тази болница, общо взето потвърдиха това, което вече знаех. Персоналът на болницата взима телефоните на болните и четат чатовете им. Така явно контролират информацията, която излиза оттам. В съобщение до мен баща ми написа- „Всичко се знае кой какво пише“. Той ми сподели, че една от сестрите била много груба и се държала зле с него, затова ме помоли за помощ. Обещах да направя нещо. Няколко часа след това получих съобщение - "Не предприемай нищо". Явно не беше написано от него“, сподели още опечалената дъщеря.

По думите й в епикризата и смъртния акт на баща й, които получила, имало три различни часа на смърт.

"Не мога да разбира този човек три пъти ли е умрял, какво е това чудо", пита жената.

"В този документ пише, че от първия ден той е лекуван с ремдесивир, а в лекар от болницата ми беше казал, че нямат от лекарството", ядосва се източникът на Lupa.bg.

И добави, че когато баща й починал, на нея й дали само портмонето и телефона му. „Попитах за дрехите, тогава ми ги върнаха. Той имаше и часовник, не ми го бяха дали, чак като го поисках, го върнаха. На мои приятели, роднините, които са били в тази болница с ковид, всичките починаха и на близките им не са били върнати лични вещи като часовници, портмонета и други“, сподели М.К.

Освен това пикризата на баща й била изкопирана едно към едно с епикризите на други, починали в същото болница.

На всички пишело абсолютно едно и също.

„Освен това тази болница има сключен договор с конкретна погребална агенция. Тази агенция взима някакви такси, които така и не ми казаха какви са. Имаше такса ковид- 150 лева, такса транспорт - 110 лева, такса осветление, което не знам какво означава - 30 лв. Платих общо 620 лева такси. Реално се плаща допълнително, че човекът умира от ковид, а не от друго“, диви се плевенчанката.

И напомня, че болницата е частна. Сред собствениците се откроява Т.К., един от най-богатите българи със състояние 52 млн. лв., който за няколко години успява да направи огромна фармацефтична и болнична империя.

Тайната на здравето на 87-годишен швед

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Дълбоките причини за страданието на хората

Кой е Ориенталският светец? Отговорът може да се намери в западното пророчество

Източник/ци: КОШМАРИ в болницата: Пациенти с ковид пият урината си - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!