Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прост, по-прост, гербер: Фандъкова бута къщата на големия писател Димитър Димов (гласи 2 кооперации в имота)

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която е и зам.-лидер на хунтата ГЕРБ, е на път да сътвори огромен скандал, ако се осъществят намеренията на инвеститори да построят две жилищни сгради на мястото на къщата на големия писател Димитър Димов в квартал „Лозенец“.

Кметицата и нейният корумпиран екип дълги години отказват да разширят списъка със защитени сгради и зони в София, което позволява историята на града и българската култура буквално да бъде срината и заместена с поредното бетонно безумие.

Работата вече е напреднала толкова, че в сайтовете за недвижими имоти се продават апартаменти „на зелено“ от бъдещите жилищни сгради. Къщата на писателя вече е обградена с метална ограда и се очаква всеки момент багерите и машините да нахлуят в имота, показа проверка на „Галерия“.

„Ето така загива София, загива връзката ни с миналото, загива паметта ни. А в частност един от най-зелените и дишащи квартали – „Лозенец“.

На улица „Димитър Димов“ се намира имено неговата вила (да не се бърка с къщата музей на Димитър Димов, която е в близост).

Улицата е от последните добре съхранени, просторни и озеленени улици в квартала. Малката красива къща ще бъде съборена, огромното петно ще бъде застроено с цели две сгради по пет етажа, като инвеститорът дори се е похвалил, че ще имат собствен двор.

Ще следим какво ще се случи с няколкото огромни бора в парцела. Друго май не може да се направи, след като общината вече десетки години не разширява списъка със защитените сгради и зони“, пишат жителите на квартала в социалните мрежи.


Ето лицата на герберите – Баце и Йорданка

Източник/ци: Прост, по-прост, гербер: Фандъкова бута къщата на големия писател Димитър Димов (гласи 2 кооперации в имота) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!