Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Т. Дончева твърди: Здравният министър е станал доцент и професор за 1 година

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е станал доцент и професор за една година. Твърдението дойде тази сутрин от бившата депутатка от БСП Татяна Дончева и настоящ кандидат за състава на 45-я парламент от коалицията "Изправи се! Мутри вън!".

По думите на Дончева това е пример за "изключителна управленска "сръчност", но едва ли за медицинска експертиза. "А сега има криза в здравеопазването и това проличава". 

"Калинки има навсякъде и надали тази криза би била по-малка в енергетиката, където счетоводителката Теменужка (Петкова - б.р.) вече 4 години управляват. Както и нещата в екологията не може да са наред, когато там кадър на хореографския институт управлява. По същия начин са и нещата в правосъдието. Има сериозна необходимост от прочистване на държавния апарат от гербаджии", коментира тя. 

Справка на Lupa.bg в Регистъра за академични длъжности и дисертации разкрива, че проф. Костадин Ангелов е придобил докторската си степен на 24 септември 2014 г. с тема на труда си: "Оптимизиране на оперативния подход и лимфната дисекция при болни с рак на стомаха". 

На 12 януари 2015 г. той е титулован като доцент. Председател на научното жури е проф. д-р Георги Тодоров Тодоров, а членове са били акад. Проф. д-р Дамян Николов Дамянов, дмн; Проф. д-р Виолета Димитрова Маринова, дмн; Проф. д-р Александър Петров Червеняков, дмн ; Проф. д-р Никола Николов Владов, дмн; Проф. д-р Красимир Димитров Иванов, дмн; Проф. д-р Росен Евгениев Маджов, дмн. 

Професурата на Ангелов идва едва миналата година. На 26 февруари 2020 г. той става професор с 632 точки както сбор от дисертационен труд за присъждане на образователна и научна степен "доктор", хабилитационен труд - научни публикации (не по-малко от 10) в издания, които са реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация, публикации и доклади, публикувани в научни издания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация, цитирания или рецензии в научни издания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация или в монографии и колективни томове и обучение на стажанти, специализанти и докторанти. 

Източник/ци: Т. Дончева твърди: Здравният министър е станал доцент и професор за 1 година - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!