Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Труд": Гръцки студент по медицина почина мистериозно у нас след ваксинация

Гръцки студент по медицина почина мистериозно у нас, съобщи "Труд".

23-годишният грък е починал няколко дни след като е получил ваксината на AstraZeneca. Той е ваксиниран на 22 февруари и десет дни по-късно, след образуване на кръвен съсирек, е настанен в интензивното отделение на "Пирогов" в София.

Бащата на 23-годишния студент по медицина, който е лекар, е шокиран и разказва за за хрониката на сполетялото ги нещастие. Според разказа му, синът му го информира 10 дни след като е бил ваксиниран с AstraZeneca, че има симптоми на гастроентерит. Пет дни по-късно, тъй като оплакванията продължават, той отива в болницата.

"Неговите лекари откриха ниски тромбоцити и предложиха да бъде хоспитализиран, за да продължи серия от изследвания. Тогава синът ми предложи да се върне в Гърция за изследвания и аз се съгласих", разказва покрусения баща. 

Според гръцкия лекар синът му е напуснал болницата, но час по-късно очевидно е получил тромбоза в главата, в резултат на което е паднал и се ударил вътре в къщата.

„Падането се дължи на тромбоза. Моят син, на 23 години, никога не е имал здравословни проблеми. Веднага го откараха в болницата. През нощта състоянието му се влоши, а на сутринта бе настанен в реанимация, без да бъде интубиран. Там откриха малка тромбоза в мозъка", разказва бащата.

Българските лекари го уведомяват за състоянието на сина му и той тръгва за София. 

„До обяд, когато разговарях с неврохирурга, той ми каза, че проблемът на детето не е толкова неврохирургичен, че това е малък хематом и не могат да го оперират, тъй като има ниски тромбоцити и опасност да умре от кървене. На следващата сутрин обаче съсиреците се бяха разпространили по всички артерии на мозъка, така че положението беше необратимо, въпреки наистина амбициозните усилия на българските колеги", добавя гръцкия лекар, който е информиран от лекарите, че смъртта може да е свързана със страничните ефекти на ваксината.

„Казаха ми, че това е вторият регистриран случай в България, след 44-годишен мъж, починал от белодробна емболия. След това разбрахме, че Германия при 1,5 милиона ваксинирани млади хора са идентифицирани пет подобни случая на четири жени и един мъж. Беше толкова несправедливо и неочаквано случилото се. Нито синът ми, нито лекарите обаче направиха грешка, която би могла да му коства живота. И сега, да ви кажат, че има пет шанса при 1,5 милиона, да се случи това нещастие, бихте ли направили ваксината? Аз лично бих я направил", коментира бащата. 

„Дори съквартирант на сина ми, който живееше в същата жилищна сграда, каза на лекарите, че синът ми не пуши и не пие, и че е изцяло отдаден на обучението си. Просто не бяхме късметлии ... ".

Разпространението на вируса CCP е „масово убийство“, казва китайски експерт

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Кой е Ориенталският светец? Отговорът може да се намери в западното пророчество

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Източник/ци: Petel.bg - новини - "Труд": Гръцки студент по медицина почина мистериозно у нас след ваксинация

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!