Следвайте "Буднаера" в Телеграм

“Спутник-V” идва като таран

/Поглед.инфо/ Руската ваксина "Спутник-V" вече е регистрирана в 55 страни по света с население над 1,3 милиарда души и уверено се нарежда на второ място след британско-шведската “Астра Зенека”, към която, с нарастването на броя на ваксинираните, все повече и повече възникват още въпроси, в резултат на които днес повече от 20 държави са се отказали от използването ѝ.

Пандемията естествено породи истинска война между ваксините, на която, както обикновено, Русия не се появи, като за пореден път демонстрира желязна издръжливост и нежелание да бъде редом с глутница зверове, готови да си прегризат гърлата, само и само за печалби. Тоест контурите на ваксинационните фронтове обхващат икономическите и информационните измерения, като отменят всички хуманитарни постижения на човечеството и показват, че всякакви средства са позволени за участниците в тази война.

Но след това „Спутник-V“ долетя и започна да променя всичко. Какво да кажа, дори вчера ние самите едва ли вярвахме, че нещо подобно е възможно, но днес e факт: руската наука не само показа на света най-високото качество на жизненоважен продукт, но и се оказа, че може да подкрепи външната политика на страната, която редовно се сблъсква с нежеланието на главния геополитически враг като цяло, сериозно да се обсъждат важни въпроси.

Всъщност “Спутник-V” влетя заедно с политици, военни и дипломати, методично пробивайки дупка в пропагандната стена на Запада, като последователно привлича на наша страна, тези, които доскоро образуваха единен фронт, гласуваха единодушно наказания Русия за измислено неправомерно поведение и несъществуващи намерения.

Днес членовете на ЕС Унгария и Словакия вече са регистрирали руската ваксина, въпреки брюкселските бюрократи, които всъщност забраниха подобен произвол. Следват Италия и дори Германия, след което ще последват и други.

Колкото по-дълго Европа ще бави регистрацията на “Спутник-V”, толкова по-лошо ще бъде за нея. Ако по-умните лица седяха в Брюксел, те бързо щяха да предположат, че започналият процес трябва бързо да се ръководи, за да не се остави да се разпадне и без това крехкото европейско единство.

Ако не са се сетили, нека се винят сами. Предупредени са: “Спутник-V” вече не може да бъде спрян, той навлезе в стабилна орбита и скоро ще разбие като таран всичките изгнили стени, с които са се оградили от външния свят.

Това е всичко.

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: “Спутник-V” идва като таран - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!