Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОЩ с елексир на безсмъртието: Ваксинираните не умират

нито пък остаряват

14 заразени има в социален дом в Добрич след втората доза, защо - отправи въпрос към здравния министър журналист по време на редовния четвъртъчен брифинг на НОЩ.

"Ваксинираните и преболедувалите винаги могат да са носители на вируса. Ваксинираните могат да пренасят, но не се разболяват тежко и не умират. Всеки, който е ваксиниран и е преболедувал, е добре да носи предпазни средства. 14 човека от заразените са ваксинирани. Само двама са проявили клинична картина. Неваксинираните имат по-сериозна клинична картина. Ваксинираните са предпазени от тежко боледуване. 25 969 са ваксинираните лица. Членове на СИК - 11 070,  2 028 журналисти.

На 12 часа следим каква е тенденцията за мерките, хората да бъдат спокойни, мерките са навременни, ако не бяха, можеше да е по-различно.

Очаквам ако се стигне до съгласие, да имаме допълнителни дози ваксини в началото на април. Всички държави участват в проекти за нова ваксина. Производството е многостъпален процес и на всеки етап може да се използва даден завод в ЕС. Българска ваксина не може да се появи веднага. Това е европейска инициатива. 

Когато се говори за ваксина, трябва да се каже, че има проверка за имуногенност - БАН не са напавили това все още. 

Ще създадем съвет от професионалисти за многото родилки и бременни, които са положителни в момента. Нямаме притеснения, но трябва да се вземат бързи решения. Всичко е въъзможно да решим за детските градини. 

България и преди Ковид беше първа по смъртност заради сърдечносъдови и ракови заболявания. Реализира се проект на национално ниво с оборудване за диагностика на онкологични заболявания. Подобрена е ранната диагностика.  

Много малко хора стигат до навременна помощ, прави се национална програма с референтен център за бърза намеса." - обясни здравният министър. 

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Кой е Ориенталският светец? Отговорът може да се намери в западното пророчество

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин


Източник/ци: Petel.bg - новини - НОЩ: Ваксинираните не умират

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!