Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Минеков: ГЕРБ и БСП преговарят за кабинет с червен премиер

Текат преговори как ГЕРБ да подкрепи правителство с министър-председател от БСП. Това разкри скулптурът проф. Велислав Минеков, който цяло лято беше един от най-видните протестъри.

През последните месеци Lupa.bg няколко пъти ви информира за този сценарий. Ето че сега и част от политиците започнаха да си отварят очите за този изключително вероятен сюжет.

"Текат едни половинчати преговори как ГЕРБ да подкрепи правителство с премиер от БСП,

като условията са да не са бърка в миналото на ГЕРБ и другото условие е БСП да предложи друг за президент.

Президентът им вади очите, знаете, той е враг №1 в Тутраканската селищна система и трябва да бъде премахнат на всяка цена”, казва Минеков в интервю пред Лили Маринкова.

Според него обаче това би било самоунищожително.” Аз не вярвам, че г-жа Корнелия Нинова би предприела подобен самоизяждащ се с ход", сподели скулпторът. Той заяви, че е скептичен за изборите, но подчерта, че управляващите вървят към своя край.

„И този край има два варианта на агония - къса и дълга. Ще се направи всичко възможно за фалшифициране на изборите, можете да сте сигурни. Ще има мъртви души, ще има корпоративен вот, ще има насилствено гласуване, ще има огромно плащане, и то не само сред малцинствата. Но нещата не са спасяеми, дори и това да се случи", коментира още Минеков.

Той посочи, че надеждите на властта са за една ниска активност, за да може тези, които са задължени по служба или след насилие да гласуват, да го направят незабавно. "Те са наблюдаеми, те се знаят кои са, особено в малки населени места се знае кой е дошъл, кой не е дошъл. Хората се притесняват, че са наблюдавани и това е от край време. Ще се вземат всички мерки гласуването да се сведе до нищожен процент, за да може да изгрее управляващата конюктура отново.

Но не знам за какво им е тази власт, след като правителство едва ли ще има",

казва в заключение проф. Велислав Минеков. 

Източник/ци: Минеков: ГЕРБ и БСП преговарят за кабинет с червен премиер - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!