Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов и Доган свалили Пеевски от депутатските листи, той заплашва да ги размаже, ако не го компенсират

Доган и Борисов са причина Делян Пеевски да изпадне от листите на кандидат-депутатите от ДПС, но и от пропагандния поток на провластовите медии. В лична среща почетният лидер на движението и премиерът решили Пеевски да бъде изваден от играта. Причина за решението бил натиск от САЩ, където разследванията по закона РИКО срещу олигарха-политик набират все по-висока скорост. Това е слеващият скандал, който ще разкрие връзки и престъпления по върховете у нас.
Борисов бил предупреждаван и друг път от американците да скъса всякакви отношения с Пеевски, но той се опитвал да го представи като жертва на други олигарси, които искат да го злепоставят зад океана. Когато обаче янките му показали някои факти от незаконни действия на Пеевски – Борисов не могъл да отвърне нищо. Това съобщиха за Фрог нюз източници от службите. В момента и там цари сериозна суматоха, защото не се знае след изборите как ще се променят обстоятелствата и накъде ще задуха вятърът.

Според тях Борисов на свой ред разпоредил да се организират скандали с Русия, с които да засвидетелства лоялност към Вашингтон, защото в документите срещу Пеевски самият той фигурирал не един и два пъти.

Доган американците не закачали засега, защото им бил нужен акто авторитет в ДПС, който може да свърши добра/заблуждаваща работа по линия на турския президент Ердоган, с когото САЩ са в обтегнати отношения отдавна. Така, както Русия се опитвала да ползва Борисов, Пеевски и Доган като „Троянски кон“ в НАТО и ЕС, по същия начин Вашингтон искал да ползва същите марионетки по отношение на Анкара.

Почувствал се жестоко предаден, Пеевски заплашил Борисов с тежки компромати, каквито притежавал в изобилие. Най-малкото  щял да изкара истинската Мата Хари, която, смятат много близки до премиера, била съпруга на негов доверен приятел.

Борисов на свой ред кипнал, че може да арестува Делян за поне сто неща и тогава никой нямало да се върже на неговите разкрития. Конфликтът придобил агресивен характер и само намесата на Доган, засега туширал публичното избухване на скандала. Тръгне ли свлачището, ще завлече целия модел и план, за които се борим години наред и става дума за милиарди. Разнобоят означава смърт за всички ни, - охлаждал страстите почетния председател. Той повтарял непрекъснато, че вече са допуснали голяма грешка с войната срещу Васил Божков и опита да заграбят хазартния бизнес от него. Тази война тепърва щяла да се разгори и не било въобще сигурно кой ще е победител. А победеният можело да не е между живите…

Въпреки конфликта Борисов и ГЕРБ договорили тайно с ДПС райони, където едните ще отстъпят депутатски места на другите. ГЕРБ вече назначавали в секционните комисии хора на движението от името на своята партия. Особено в Търговищко, Шуменско, Разградско, Силистренско – където вече цели селища са под контрола на движението и където, според местните, върви обратен възродителен процес.

Главната цел  на задкулисните договорки е съставянето след изборите на „кабинет на спасението“ или „експертен кабинет“, доминиран от министри-марионетки на ГЕРБ и ДПС. Двете партии били дори готови на компромис и да дадат един-два министерски поста на „лакомия тулум“, както наричали в движението Каракачанов, ако ВМРО успее да се докопа до заветните проценти за влизане в парламента. Но това щял да е компромис в краен случай.

Засега Пеевски е поискал пълни гаранции, че няма да бъде проверяван и разследван по никакъв повод след изборите, каквото й да стане на тях. За целта поискал това да бъде потвърдено лично от главния прокурор Иван Гешев и шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Досега те били под 100-процентов негов контрол, но откакто станал мишена за янките и някои руски кръгове, те започанли да го избягват с различни оправдания.

„Големият благотворител“ заплашил и тях с папки с компромати и засега между страните има примирие. То обаче може да избухне всеки момент, ако някоя от страните го наруши заради лични интереси или интересите на някой от мафиотските кръгове.

Фрог нюз

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!