Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българският Герберски модел - на първо място в Европа и на второ в света по смъртност!

Близо година след първия официално регистриран случай на коронавирус в света, България е сред държавите с най-много заразени и смъртни случаи. Мрачна статистика показва, че страната ни е на първо място в Европа и на второ в света след Мексико.

Данните от американския университет „Джонс Хопкинс“ показват, че 9% от заболелите в Мексико са с фатален край. В България заразените и починалите са 4%. 

Уточнява се, че класацията е оформена според броя на починалите на 100 заразени с коронавируса или на 100 000 души население, т. е. страните в челото на класацията имат най-много жертви пропорционално на заразените с COVID-19 или на населението, но не е задължително да имат най-много починали в абсолютен брой. 

По показателя брой починали на 100 000 души население България се нарежда на четвърто място със 171,11 жертви. Преди нас са Чехия, Унгария и Италия съответно с 232,14 жертви на 100 000 души, 186,94 починали и 173,66 починали. 

Припомняме, че на редовния брифинг на здравните власти на 18 март председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски отчете тройно покачване на заболеваемостта и смъртността у нас. 

„За една седмица смъртността се е покачила с 46%, а за две с 124%“, отчете той. 

Иначе премиерът Бойко Борисов и свитата му твърдят, че сме се справяли супер с кризата и в Европа не просто се говорело за българския модел, ами всички дори го прилагали.

May be an image of 2 people, people standing and text that says 'b tv съотношение заразени/починали от COVID-19 в света KSTOAL мексико българия перу юар 4% 3.4% 3.4% 3.2% 3.1% 2.9% 2.8% унгария италия обединено кралство германия tv съотношение заразени/починали от COVID-19 в европа Ρτοφ4 българия унгария 4% италия 3.2% 3.1% обединено кралство 2.9% германия 2.8% българският герберски модел на първо място в европа и на второ Ð света по смъртност!'
(4) Колажи и карикатури - Posts | Facebook

May be an image of 2 people and text

Източник/ци: Черен рекорд: На първо място сме по смъртни случаи от COVID-19 в Европа, на второ – в света

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!