Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналистът Григор Лилов за изчезналата руска подводница: Или имаме "Курск" 2, или НАТО е за смях

Кадър Минобороны РФ

Журналистът Григор Лилов излезе с коментар за изчезването на руската подводница "Ростов на Дон" от радарите в Средиземно море.

Ето какво пише той: 

ИНЦИДЕНТ С РУСКА ПОДВОДНИЦА,

ВЪОРЪЖЕНА С РАКЕТИ?

Днес руски медии, позовавайки се на неназован източник от командването на Черноморския флот съобщиха, че изчезналата на 17 март и въоръжена с крилати ракети „Калибър” подводница „Ростов на Дон” си е жива и здрава и следи – съпровожда американския самолетоносачи в Средиземно море. Руското командване продължавало да поддържа връзка с нея.

От една седмица насам силите на НАТО издирват тази подводница, която изчезна от хидролокаторите им, след като премина Гибралтар. Счита се, че е около бреговете на Ливан, Кипър или Крит. За целта бяха привлечени и военоморските кораби на Израел и нищо. Тя беше идентифицирана близо до самолетоносача „Айзенхауер” и след това се стопи в неизвестността.

.

ВТОРИ СЛУЧАЙ "КУРСК"?

.

Редица експерти изказват съмнения, че е налице втори инцидент от типа „Курск”*. Екипажът е от 52 души. Считат, че част от руската флота в Атлантическия океан и край бреговете на Англия затова премина Гибралтар на път за този район за Средиземноморието, вкл. и няколко големи десантни кораба, оборудвани с болници , а единия – с батискафно устройство..

НАТО ЗА СМЯХ?

Според други експерти „Ростов на Дон” успешно се е скрила.

В професионалните среди тя е известна като „черната дупка” заради много висока неоткриваемост и безшумност.

СТРАННОСТИ

ТАСС съобщи, че "Ростов на Дон" се базира в Средиземноморието, позовавайки се на „военни среди”.

Но направи това със странна, необяснима бележка: официалната правителствена агенция не може да потвърди тази информация.

https://tass.ru/armiya-i-opk/10947463

Или сме свидетели на нова подводна драма или на преднамерена дезинформационна кампания.

-----------------------------------

Ростов на Дон е трето поколение подводници на базата на серията „Варшавянка” и влезе в експлоатация в самото начало на 2015 г.

Тази година в началото на март излезе от планов ремонт в Кронщат и се базира в Средиземноморието според руски източници.

Беше съобщено, че всичките шест подводници от тази серия на Черноморския флот в момента едновременно изпълняват бойно дежурство в Средиземно море.

Автономността на подводницата е 45 дни, така че след месец и нещо вероятно ще се знае какво се е случило.

Давам видео за подводницата

Grigor Lilov, Facebook

Източник/ци: Petel.bg - новини - Журналистът Григор Лилов за изчезналата руска подводница: Или имаме "Курск" 2, или НАТО е за смях

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!