Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Столично заведение отказа да се подчини, готви се за бой с полицията

Столично заведение отказа да се подчини, готви се за бой с полицията

Животът на моите колеги е също толкова ценен, колкото на служителите в Джъмбо или в държавната администрация, заяви собственикът

Заведение в София официално обяви, че няма да затвори въпреки противоепидемичните мерки от понеделник.

"Животът на моите колеги е също толкова ценен, колкото на служителите в Джъмбо или в държавната администрация. Когато се очаква от нас да се жертваме за обществото, обществото трябва да се жертва за нас. Ако в понеделник държавата не дойде с дължимите пари - ще работя. Не искаме чуждите пари, искаме полагаемото. Поне няма да умрем от глад", това каза пред Kmeta.bg Росица Коцева - собственик на Брик Кафе София.

"Помощите трябваше да са изплатени до края на януари. Това не се е случило. Говорим за пари за неща от първа необходимост. На едната колежка вече ѝ изключиха тока", посочи тя и попита: "Когато построите вашата къща, живеете в нея и един ден ви кажат, че трябва да я напуснете веднага, ще я напуснете ли?".

По думите на Росица единствените пари, които са получени са 12 лева за ноември и между 300 и 600 лева за декември и януари. Това са за цялата година. Останалото е платено със заеми от мен, заяви тя.

"Ако в понеделник държавата не дойде с дължимите пари - ще работя. Клиентите, които искат да влязат трябва да са наясно, че могат да понесат глоба" и допълни: "Имаме над 50 човека, които са готови да дойдат, да се бият с полицията, ако решат да ни глобяват, затварят, отвеждат и т.н."

Коцева заяви, че не иска да се асоциира с Ресторантьорската асоциация и Сдружението на заведенията. Всичко това е нейна лична позиция.

Ето какво пишат от Брик Кафе София в социалните мрежи:

"Уважаеми клиенти, Брик Кафе София няма да затваря повече независимо какво си мислят там горе, където мозъците се изпаряват от жегата! Една година локдаун и промяна няма... и за какво тогава пак? Да повториш и потретиш грешките и да се надяваш на различен резултат е дефиницията за глупост и лудост!!! Всеки, който реши е добре дошъл! Обявяваме гражданско неподчинение, ако пак решат, че ресторантите са виновни за Ковид, глобалното затопляне, Втората Световна както и за ваксината на Астра Зенека!

Нашата Том Юм Супа е доказана ваксина и ние няма да откажем да ваксинираме никого, независимо от цвят, раса, или джоб! Ето една статистика за да разберете реалността в ресторантските среди: Помощи отпуснати 14,000 лв. за една година, НО осигуровки за същото време, дължащи се за шепата останали колеги - 22,000 лв., т.е. минус 7000 лв.... 60/40 и 80/20 не можем и да помиришем, защото, виждате ли, дължим 7000 осигуровки. ЧЕЗ чакат вече пети месец да им платим тока, за да може колегите да си хранят семействата...

Как Брик още работи? Всичко спестявано за 10 години плюс заеми, заеми, и още няколко заеми. Помощ от държавата НУЛА, за дето 10 г. сме платили близо един милион данъци! Банката още не ни е изхвърлила на улицата, защото на 8-ми март всички мили фенове ни подкрепиха от сърце! И така, Брик Кафе София ще работи за тези, които ни подкрепят!

Държава няма, сами ще се оправим! Наздраве! Когато ми докажат, че на Джъмбо и Декатлон стоките са по-дезинфекцирани от нашите маси и ръце, които мием по сто пъти на ден, и че пластмасовите цветя на Икеа са по-важни за оцеляването на човечеството от една пилешка супа, обещавам да си върна думите назад!

Не е въпросът само за нашите доходи, а за цялата идиотщина която цари вече една година! Колко още ще носим маски и ще изнежваме имунната си система докато в Лидл се врем един в друг за поредния салам на промоция? Аз не смятам, че Ковид е конспирация, но смятам, че пластмасовите цветя не са по-вкусни от нашата супа! И наистина не разбирам как хотелите във Велинград са пълни, но малките ресторанти в София трябва да затворят! Ковид явно има само в ресторантите в София!"

Източник/ци: Столично заведение отказа да се подчини, готви се за бой с полицията - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!