Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Дайнов за Борисов: Некадърник с лоясал поглед, превърна ни във феодална държава!

Проф. Евгений Дайнов

Проф Евгений Дайнов не спести нищо на премиера Бойко Борисов!

Най-големият наш политолог проф. Евгений Дайнов размаза като муха с един удар премиера Бойко Борисов. Който продължава да се „бие в гърдите“, продължава да отваря и затваря държавата и продължава да тръби, че единствената му мисъл е за здравето и благото народно.

Проф. Евгений Дайнов размаза Бойко Борисов като муха

Е, очевидно не само според болшинството българи, но и според изявения политолог проф. Евгений Дайнов това не е точно така (меко казано)… Дайнов открито заяви, че Борисов и свитата около него, чиято единствена мисъл и задача е да му козирува, са превърнали държавата ни във феодална конструкция.

„Една държава се ръководи и упрявлява посредством закони, протоколи, институции. Ние обаче не. Нашата се управлява според волята и желанията на определените феодали. Чиито желания са и тотално непредвидими всеки път.

Главатари на банди, нагли феодали и наказателни отряди – те смазаха закона и препречиха пътя на инвестициите в България. Отдавна вече у нас хаосът стана норма“, заявява проф. Евгений Дайнов.

Той не може да проумее как един въздебел мъж с лоясал поглед дирижира от години друга група мъже със същите тези лоясяла погледи. И как всички те вкупом се отнасят със страната ни така, сякаш е тяхна законна собственост или още повече – сякаш е лична плячка.

„Проблемът обаче е, че освен зли, подли и алчни, Борисов и управляващите ни са и двойно по-некадърни. Просто са некадърни. Не биха могли да свършат едно полезно нещо, дори и да се напънат.

Те действат не с разум, а с „хрумвания“. Нещо, което наблюдаваме през цялото време на пандемията от Covid-19 досега. Хрумне им едно, направят го. След два дни им хрумне друго и хоп – всичко се обръща на 180 градуса“, коментира проф. Дайнов, пише dw.com.

Според него единственият, който не е подчинен никому и действа като истински държавник, е президентът Румен Радев. Той е основната и единствена заплаха за Бойко Борисов, който трепери от него. И по всички възможни начини се опита да го дискредитира и ликвидира преди изборите.

Източник/ци: Проф. Дайнов за Борисов: Некадърник с лоясал поглед, превърна ни във феодална държава! – Портал 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!