Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И България на протест срещу антипандемичните мерки

20 март е избран за Световен ден срещу ограниченията на човешките и гражданските права и свободи

И България на протест срещу антипандемичните мерки

Големи демонстрации и протести се подготвят в цял свят срещу антипандемичните мерки срещу коронавируса. България също няма да направи изключение и ще стане част от това събития в днешния съботен ден. Организиран е голям протест срещу налаганите ограничителни мерки.

Бунтът на недоволството срещу антипандемичните мерки ще стартира пред Министерски съвет в 10:30 часа, след което мнозинството тръгне на поход по бул. “Витоша” до НДК, където от 12:00 ще се даде начало на обявения вече Световен протест срещу ограниченията на човешките и гражданските права и свободи, налагани от правителствата на държавите.

Във Виена все още крият точното място на протеста, които ще бъдат обявени допълнително и непосредствено преди обяд. Този път не са планирани действия от страна на Австрийската партия на свободата (АПС).

Министерството на вътрешните работи на Австрия съобщава, че движението в центъра ще бъде затруднено. За осигуряване на реда ще се грижат до 2000 полицаи.

От полицията отправиха апел към населението пред вид нарастващия брой на новозаразените да не участва в масови демонстрации.

Събитието се провежда в един и същ час в столиците и големите градове на повече от 80 страни по целия свят. От САЩ и Канада до Израел, от Аржентина до Австралия, от Финландия до ЮАР, от Германия до Бразилия и от Великобритания до Гърция хората искат обратно свободата си.

Източник/ци: И България на протест срещу антипандемичните мерки - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!