Следвайте "Буднаера" в Телеграм

С Байдън ще говоря само в пряк ефир пред света, да бъде здрав: Путин

В отговор на прозвището "убиец" и заплахата да се разправи с него, отправена от Джо Байдън в първото му и единствено интервю, излъчено на запис от АВС като президент - той не говори с медиите дори на пресконференции, поради затруднение да следи и да отговаря на въпроси, руският му колега Путин даде своя отговор. "Първият ни телефонен разговор с него беше по телефона и по негова инициатива. Ако иска пак да говорим, да заповяда още утре, през уикенда, когато ще си почивам в тайгата или в понеделник, но това може да стане само на живо, в пряк ефир, пред целия свят. А на него му пожелавам да бъде здрав. Не влагам ирония. Важно е да бъде здрав", заяви повелителят на Кремъл пред държавната си телевизия РТР. Той обяви, че американският подход е да се само обсъждат въпросите, които интересуват САЩ, по които винаги са готови да се договорят. "Ние сме различен тип хора и ще им се наложи да се съобразяват с нас", категоричен е Путин.

Какво той има предвид?

Според външния министър на Германия Хайко Маас например, САЩ в момента е най-големият потребител на руски нефт, защото блокира Венецуела.

Попитана на пресконференцията на Белия дом как Вашингтон ще реагира на изтеглянето на руския посланик, говорителката на Байдън - Джен Псаки, обяви, че "президентът не смята да се сдържа нито при преговори, нито в интервюта" и че новата администрация е "праволинейна".

Авторитетният немски вестник Ди Велт коментира, че "Байдън има нужда да се научи на възпитание от предишни американски президенти" и поставя за пример даже снимките им - отсъства естествено само Тръмп. 

Напомняме, че през последните 2 седмици Киев се активизира по отношение на Донбас, като съсредоточава непозволени по Минските споразумения танкове и друга тежка техника в зоната на съприкосновение и представителят в контактната група - експрезидентът Кучма открито прогнозира "конфликт" и "крайни действия", като предвижданията на руските медии са за война през май.

Източник/ци: С Байдън ще говоря само в пряк ефир пред света, да бъде здрав: Путин | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!